Учени от Нотингамския университет откриха ново антивирусно свойство на лекарство,

...
Учени от Нотингамския университет откриха ново антивирусно свойство на лекарство,
Коментари Харесай

Учени откриха потенциално антивирусно лечение на COVID-19

Учени от Нотингамския университет откриха ново антивирусно свойство на лекарство, което може да окаже съществено въздействие на метода, по който се оправяме с бъдещи епидемии / пандемии (включително COVID-19).

Изследването, оповестено във Virusies , демонстрира, че thapsigargin е извънредно обещаващо и гъвкаво антивирусно лекарство, уместно против COVID-19 (SARS-CoV-2), елементарния ковид, пораждащ простуда, rеспираторно-синцитиалния вирус (RSV) и инфлуенца A.

Като се има поради, че острите респираторни инфекции, провокирани от другите вируси, са на процедура клинично неразличими, едно сходно лекарство, което може да нападна разнообразни типове вируси по едно и също време ще усъвършенства доста клиничното лекуване. Антивирусен медикамент от този вид би могъл да управлява интензивно инфекцията и разпространяването ѝ.

Ключовите характерности, които вършат thapsigargin ефикасен (на базата на клетъчни изследвания и проучвания, извършени върху животни), са:

- Ефективност против вирусна зараза, когато се употребява преди или по време на дейната зараза.

- Възможността да пречи на вируса да основава свои нови копия в клетките за най-малко 48 часа след еднократно 30-минутно излагане.

- Стабилност в киселинно pH, което значи, че може да бъде одобрявано и орално – без нуждата от инжекции.

- Липса на сензитивност към вирусната резистенция.

- Стократно по-ефективно от сегашните антивирусни варианти.

- Също толкоз дейно при блокирането на комбинирана зараза от ковид и инфлуенца А, колкото и на зараза от един-единствен вирус.

„ Въпреки че изследването на това антивирусно лекарство и въздействието му върху метода, по който вируси като COVID-19 могат да бъдат лекувани, е към момента в зародиша си, откритията са от извънредно значително значение “, написа професор Кин-Чоу Чанг, началник на проучването.

Инфлуенцата, ковид и RSV са световни патогени както при хората, по този начин и при животните. Thapsigargin би могло да се трансформира в съществена съставна част при направата на ново потомство мощни антивирусни медикаменти, чийто фокус е върху гостоприемника – т.е. не таргетират непосредствено вируса, както общоприетите лекарства от този вид.

Източник: Medical Xpress

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР