Учени от Норвежкия институт за наука и технологии разкриха ползите

...
Учени от Норвежкия институт за наука и технологии разкриха ползите
Коментари Харесай

Учени откриха, че образованието удължава живота

Учени от Норвежкия институт за просвета и технологии разкриха изгодите от образованието, които удължава живота на индивида, без значение от възрастта, пола, местоположението, обществения и демографския статус. Резултатите от изследването са оповестени в The Lancet Public Health.

По-рано беше потвърдено, че тези, които са постигнали по-високи равнища на обучение, живеят по-дълго от останалите, само че до момента не знаеха доколко. Учените откриха, че рискът от преждевременна гибел, без значение от повода, понижава с два % с всяка спомагателна година образование. Тези, които са приключили шест години главно учебно заведение, са имали приблизително 13 % по-нисък риск. След довеждане докрай на гимназия рискът понижава с съвсем 25 %, а 18 години обучение понижава риска с 34 %.

В съпоставяне с въздействието на нездравословните привички, отпадането от учебно заведение е съвсем толкоз нездравословно, колкото пиенето на пет или повече алкохолни питиета дневно или пушенето на 10 цигари дневно в продължение на 10 години. Въпреки че изгодите от образованието са най-големи за младежите, хората над 50 и даже 70 години към момента се възползват от защитните резултати на образованието. Въпреки това не е открита основна разлика в резултатите от образованието сред страните, достигнали разнообразни стадии на икономическо развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР