Учени от Китайската академия на науките заявиха, че в борбата

...
Учени от Китайската академия на науките заявиха, че в борбата
Коментари Харесай

Екстракт от черници може да помогне в борбата със затлъстяването

Учени от Китайската академия на науките обявиха, че в битката със затлъстяването може да се употребява съставна част в черниците, която задейства кафявите мазнини, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл.

Съставката, известна като рутин, има свойства, които понижават телесното тегло. Учените са на мнение, че тя може да помогне в битката освен със затлъстяването, само че и със обвързваните с него болести.

Благотворният резултат от рутина върху кафявата мастна тъкан и подобряването на метаболизма провокира важен интерес, що се отнася до основаване на евентуално лекуване против затлъстяване. Желателно е в битката със затлъстяването и обвързваните с него заболявания да се откриват активиращи ефикасно кафявите мазнини субстанции.

– съобщи Цзин Ванчжу.

За разлика от белите мазнини, кафявите горят калории и генерират топлота.

Учените изследвали резултата от кафявите мазнини, като употребявали генетично затлъстели мишки и техни посестрими, на които давали огромно количество мазнини, с цел да затлъстеят. Те добавили рутин в питейната вода на двете групи гризачи.

Подобрена глюкозна хомеостаза била установена и в едната, и в другата група. Учените заключили, че рутинът усъвършенства метаболитните функционалности у мишките, и са уверени, че подобен метод може да бъде употребен в битката със затлъстяването у хората.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР