Учени от Института по ядрена физика на сибирското подразделение на

...
Учени от Института по ядрена физика на сибирското подразделение на
Коментари Харесай

В Сибир започват опити за създаване на плазмен двигател

Учени от Института по нуклеарна физика на сибирското поделение на Руската академия на науките стартират серия от опити по последната апаратура за управление на термоядрената плазма.
Тя ще бъде с параметри, подобаващи за основаване на ракетни мотори, съобщи пред кореспонденти заместник-директорът на организацията Александър Иванов, съобщи РИА Новости.
Първите опити към този момент потвърдиха тази опция, означи той.
В края на 2018 година институтът започва неповторима научна апаратура СМОЛА (Спирален магнитен открит капан), която доближава Русия към основаването на термоядрен реактор. Това е плазмен капан, който ще разреши да се тества фундаментално нова идея за усъвършенствано ограничение на термоядрената плазма в линейни магнитни системи.
Инсталацията е ориентирана към решение на няколко казуса, в това число основаването на първообраз на мотор за галактически кораби.
През октомври от холдинга „ Енергомаш “ оповестиха, че възнамеряват основаването на макет за безелектроден плазмен ракетепн мотор с огромна мощ и стенд за неговите тествания. „ първите опити демонстрираха, че резултатът е налице.
И галактическият мотор работи, и средствата за понижаване загубите на плазма също. Готвим се за тествания на новото съоръжение през януари 2019 година, което би трябвало изцяло да показва опциите “, сподели Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР