Учени от Харвард отбелязват 7% намаляване на риска от преждевременна

...
Учени от Харвард отбелязват 7% намаляване на риска от преждевременна
Коментари Харесай

Важно! Ето до какво води редовното консумиране на пълнозърнести храни

Учени от Харвард означават 7% понижаване на риска от преждевременна гибел, в това число 9% понижаване на риска от инфаркт и 5% понижаване на риска от рак.

Режим на хранене, който включва към четири пъти на ден (минимум 40 грама) пълнозърнести храни води до по-дълъг живот, в това число и посредством понижена смъртност от инфаркт и рак, сочи изследване. За всеки 16 грама консумирани пълнозърнести храни на ден, учени от Харвард означават 7% понижаване на смъртността, в това число 9% понижаване на риска от инфаркт и 5% понижаване на риска от рак.

При повишение на общия банкет на пълнозърнести храни (неолющено зърно) до три порции дневно (поне 48 грама), е налице 20% спад в общия риск от гибел, в това число спад от 25% на риска от гибел от сърдечносъдови болести и 14% спад в риска от гибел вследствие на раково заболяване.

Тези заключения са направени въз основата на резултатите от 12 предишни проучвания, извършени сред 1970 и 2020 година в Съединени американски щати, Англия и скандинавските страни. Те са извършени посредством наблюдаване над 786 076 мъже и дами.

Тези резултати удостоверяват кардиналните рекомендации за консумиране на най-малко три порции зърнени култури на ден – общо 48 грама. Те могат да бъдат пшеница, кафяв ориз, киноа, овесени ядки и други Това ще докара до по-дълъг живот и възстановяване на здравословното положение

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР