Учебният матeриал в училище трябва да бъде намален наполовина, за

...
Учебният матeриал в училище трябва да бъде намален наполовина, за
Коментари Харесай

Учители от Благоевград прилагат иновативни методи в клас

Учебният матeриал в учебно заведение би трябвало да бъде понижен на половина, с цел да остава време за извършения, а не всеки час да се преподава нов урок. Според учители с изключение на натоварената стратегия проблем на българското обучение е, че децата не работят в екип. В рубриката на Българска национална телевизия 2 „ Гласът на града “ ще ви срещнем с учителя по осведомителни технологии от Националната филантропична гимназия в Благоевград - Албена Узунова, която употребява новаторски способи, до момента в който преподава и е притежател на премията на община Благоевград -Личност на годината.


Албена Узунова преподава осведомителни технологии в Хуманитарната гимназия в Благоевград от 17 години. Разказа, че децата, които образова всяка година са разнообразни, а технологиите стават все по съвременни. Затова ползва новаторски способи, които е научила от курсовете за подготовка в учебни заведения във Англия. По време на час тя е покрай учениците, а не на катедрата.
Албена Узунова – преподавател по осведомителни технологии в НХГ “Св. Св. Кирил и Методий “ – Благоевград: „ Защото нормално общуваш, когато си на катедрата с учениците от първия ред най-вече доникъде. Това е първото нещо, което върша по-различно, когато предавам нов урок всички са към мен. “
В часовете Узунова употребява и мобилни приложения като виртуална коркова дъска, на която учениците слагат своите отговори по заложена тематика.
Албена Узунова – преподавател по осведомителни технологии в НХГ “Св. Св. Кирил и Методий “ – Благоевград: „ В рамките на 5 минути аз получавам противоположна връзка от тях за това какво са научили по време на час или пък какво са научили у дома, в случай че го върша при започване на часа и разискваме техните отговори. “
Учителката употребява и приложението Кахут, като е подготвила проби с въпроси, на които учениците дават отговор, само че от своите мобилни телефони.
Албена Узунова – преподавател по осведомителни технологии в НХГ “Св. Св. Кирил и Методий “ – Благоевград: „ И е хубавото, че този тест има спортен темперамент и след всеки въпрос се получава кой преди всичко, кой на второ, кой е на трето, а децата даже учениците, които са огромни на 16-17 години, те имат този спортен дух. “
В учебни заведения във Англия още от 4-ти клас децата работят в екип, вършат планове, а сред предметите има връзки.

Албена Узунова счита, че актуалният преподавател би трябвало да разсънва положителното у децата, да ги научи да не одобряват обидата като нещо обикновено и по-късно на всичко останало.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР