Учебната година за всички ученици ще завърши изцяло в дистанционна

...
Учебната година за всички ученици ще завърши изцяло в дистанционна
Коментари Харесай

Последно: Учебната година завършва онлайн

Учебната година за всички възпитаници ще приключи напълно в отдалечена форма, никой няма да се връща в учебно заведение. Матурите да се проведат при започване на юни в класните стаи. Външното оценяване след 7-и клас също ще се организира в учебно заведение през третата седмица на юни. Около тези решения се сплотиха отраслови сътрудници и наставнически организации, които се срещнаха с управлението на министерството на образованието по покана на министър Красимир Вълчев.

Те организираха в сряда 3-часов видеоконферентен диалог. В него са взели участие 26 души., като от МОН с изключение на министъра за взели участие заместник-министър Таня Михайлова, както и някои шефове на дирекции, свързани със междинното обучение.

12-красниците тази година ще поставят зрелостни изпити в своите учебни заведения, а не разпръснати из целия град. Ако учениците от 7-и и 12-и клас имат потребност да се съветват с преподавател, тя ще бъде осъществена в действителна среда самостоятелно, изясни за „ 24 часа “ Диян Стаматов, шеф на столичното 119-о приблизително учебно заведение „ Акад. Михаил Арнаудов “ и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

Същото изискване важало и за зрелостниците, които преди матурите желаят да си покачат оценка по някой предмет. Изпитите наложително ще се организират при извънредно високи условия за противоепидемична сигурност. На дете ще би трябвало да бъдат обезпечени 4-5 квадратни метра, което ще наложи в една стая да бъдат ситуирани по-малко деца.

Диян Стаматов е настоял министър Красимир Вълчев до вторник да посочи по-конкретно ще се проведат изпитите, върху какъв материал и при какви условия ще бъдат осъществени с елементи.

Среща в същия формат още веднъж ще има при започване на идната седмица. За разискване останали още основни въпроси – за детски градини и яслите. Не знам кой сега гледа децата на служители на реда, лекари, на чиновници от държавната администрация и банките и други, разяснява Диян Стаматов. Въпреки това преди дни родители излязоха с петиция учениците да завършат образователната година отдалечено,.

След началото на изключителното състояние омбудсманът Диана Ковачева поска да отпаднат таксите за частните детски градини, до момента в който трае карантината.

От частни детски градини пък обясниха, че онлайн образованието върви сполучливо от първия ден на изключителното състояние. Снимаме клипове с учителките, родителите ни са извънредно удовлетворени, същински пълноценната работа е в 3-а и 4-а група, изясни Валентина Денчева, шеф на частно учебно заведение и детска градина „ Веда “, която е и секретар на Българската асоциация на частните учебни заведения. Таксата във „ Веда “ е към 4000 евро на годината.

„ Щом свърши изключителното състояние и децата тръгнат на детска градина, ще образуваме сумите за превоз и храна, както и за парно и за други ненаправени разноски. Така таксата ще се понижи. Което не е изхарчено или ще бъде отнесено за предстоящ интервал, или ще бъде върнато на родителите.

От „ Веда “ са решили да работят през цялото лято, с цел да оказват помощ на родителите, които ще се върнат на работа, тъй като множеството няма да имат право на отпуск. Така ще компенсират това, което не са дали на децата през месеците, в които са си били у дома. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР