Участваш в конкурс и си единствен кандидат, печелиш го, но

...
Участваш в конкурс и си единствен кандидат, печелиш го, но
Коментари Харесай

Съмнения за опорочена процедура по избора на директор на болница Шейново

Участваш в конкурс и си единствен претендент, печелиш го, само че след това вместо теб назначават на мястото човек, който даже не се е явил на този конкурс. Казусът е от болница " Шейново ". 

Според лекар Румен Велев през декември е бил разгласен състезанието. " През май беше изпитът, а резултатите излязоха края на юли. Когато ги видях, помислих, че е станала неточност, тъй като беше замяна на резултатите. Бях единствен претендент за поста шеф, доктор Таня Андреева пък беше претендент за Борда на шефовете - обособени процедури с разнообразни изпити и оценяване ", споделя медикът. 

Той незабавно е сезирал регионалния шеф за проблем в състезанието. " Имаше неточности освен в нашата, само че и в някои от останалите общински лечебни заведения. Например в Борда на шефовете на друго лечебно заведение беше определен член, който въобще не се е кандидатирал за него. В различен случай пък претендент беше определен по едно и също време в две лечебни заведения, целият конкурс беше изопачен и сменен. Поради тази причина регионалният шеф върна заповедта на Столична община като незаконосъобразна. Аз апелирах решението в съда и той спря вписването на доктор Андреева. Поради тази причина аз не преставам да бъда шеф ", изясни доктор Велев.

След това СОС излиза във почивка, а на първото си съвещание след нея, включват точка, импортирана от ръководителя на Здравната комисия. " В нея написа, че съм имал доста нарушавания и не управлявам болничното заведение вярно. Така по целенасоченост оферират да бъда освободен от поста. Ако това се гласоподава, доктор Андреева ще бъде вписана, без значение от нарушаванията в процедурата и моят иск ще се обезсили ", разкрива той. 

Не има вяра казусът с разменените бебета да е повлиял. " Ако имаха предпочитание да ме освободят, можеха да го създадат още тогава. Аз споделих, че съм подготвен да си подам оставката. Обясних, че при стресова обстановка е по-добре да не става промяна на шефа, тъй като най-добре знаех какво да се направи, с цел да се оправим със обстановката. Боря се да потвърдя, че процедурата е опорочена, не съм се вкопчил в директорския пост. Мисля, че общината желае с политически средства да реши чисто професионален спор. Те не правят оценка моите качества и работата ми, а желаят по различен метод да се извърши замяна. Изисках протоколите от състезанието, само че не ми бяха предоставени. В тях ще се види доста ясно, че съм единствен претендент и съм издържал състезанието, с цел да бъдат шеф ", съобщи шефът на ''Шейново ". 

Д-р Велев се върна и към проблема с разменените бебета. " Не подкрепям връзка със фамилиите, това беше доста стресова обстановка. Месец след случилото се, бебетата бяха при биологичните си родители. Адвокатите на фамилиите подадоха искови молби против болничното заведение в съда, през есента ще се проведат първите съвещания. Това са общоприети искове, претендират за компенсации в размер на 300 000 лв. ", изясни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР