Участниците в сектора ще обсъдят проблемите и ще начертаят принципи

...
Участниците в сектора ще обсъдят проблемите и ще начертаят принципи
Коментари Харесай

В НДК предстои Конференция „Устойчивост и развитие на концертния бизнес в България“

Участниците в бранша ще обсъдят проблемите и ще начертаят правила за бъдещото развиване на концертния бизнес в България

  На 10 юни 2022 година (петък) от 11.00 ч. в Зала 10 на НДК следва Конференция „ Устойчивост и развиване на концертния бизнес в България “. Събитието се провежда от Сдружение „ Сцена Музика “, което съставлява уредниците на концерти в България, в партньорство със сдружението на създатели и композитори „ Музикаутор ” и с поддръжката на Министерство на културата. Медиен сътрудник на събитието е Българското национално радио.
  В откриването на конференцията ще вземат участие Мартин Стоянов – ръководител на Сдружение „ Сцена Музика “ и заместник-министрите на културата и на туризма на Република България Весела Кондакова и Ирена Георгиева.
  Акцент на събитието ще бъдат проблемите на концертния бизнес у нас и методите за тяхното решение, от които следва се начертае тактика за бъдещото развиване на бранша. Участниците в конференцията ще потърсят вярната формула на взаимоотношение сред страната, уредниците на концерти (в това число общините), залите, продавачите на билети, компаниите за защита и всички, които имат основна роля за реализирането на събития с музика.
  Според организацията на промоутърите „ Сцена Музика “ и неговите сътрудници устойчивото и сполучливо развиване на концертния бизнес е причина за основаването на първокласен артикул, който уредниците на концерти да дават на публиката, както и за построяването на положителен имидж на България като културна дестинация.
  Събитието ще насочи обръщение за бистрота и блян към по-добро развиване на този бранш в страната ни, от което изгода имат всички заинтригувани страни – уредниците на концерти, публиката, артистите, създателите, билетните компании, страната, медиите, рекламодателите, туризма и други
  В конференцията ще вземат участие редица представители на бизнеса и институциите, с цел да бъдат показани всички значими гледни точки, положителните практики, които водят до работещи решения и най-много обединяване към общите правила за преданост, почтеност и отговорност.
  Сред участниците са още представители на съдружие „ Сцена Музика “ – Loud Concerts, BGTSC, Bulgarian Live Music и други, Игнат Арсенов – основен шеф на основна дирекция „ Контрол на пазара “, Комисия за отбрана на потребителите, Венцислав Петков – изпълнителен шеф на „ Национална спортна база “ ЕАД, Иван Димитров – изпълнителен шеф на „ Музикаутор ”, Мирослав Еманоилов – шеф на Eventim.BG, Георги Маринов – създател на EasyPay, ePay.BG и EpayGo, Гуидо Янсенс – ръководещ сътрудник на EMAGIC, Румъния, народни представители, представители на общините, посетители и други. Модератори на Панелите ще бъдат Милен Митев – общоприет шеф на Българското национално радио и Бойко Гюров – шеф на BGTSC и член на съдружие „ Сцена Музика “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР