Участник в телефонни измами за над 50 000 лева е

...
Участник в телефонни измами за над 50 000 лева е
Коментари Харесай

Арестуваха муле, участвало в ало измами за над 50 000 лева

Участник в телефонни измами за над 50 000 лв. е арестуван при спецоперация на ГДНП, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Работата по формираните досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура (РП)-Сливен и РП-Никопол.

В хода на извършена на 18 октомври т. година интервенция на място е арестуван 50-годишен гражданин на с. Боров дол, обл. Сливен, участник в скица за телефонна машинация. Действията са осъществени от чиновници от Групово дело „ Национална полиция “, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен. В резултат на професионалните полицейски дейности той е хванат в гр. Сливен в миг на взимане на парите от осъществена същия ден машинация за сумата от към 7700 лв. по отношение на стара жена от с. Гавраилово, обл. Сливен. Според събраните първични данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в незаконната скица. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на ОДМВР-Сливен. При извършените дейности по следствието са открити и конфискувани мобилни телефони и СИМ-карти, както и други движимости, свързани с незаконната активност на мъжа.

Установена е съпричастност на арестувания към още три измами, осъществени в интервала 23 септември - 14 октомври т. година на територията на Плевенска и Благоевградска област на обща стойност над 50 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР