Участието на студентите в инициативи и кампании с екологична насоченост

...
Участието на студентите в инициативи и кампании с екологична насоченост
Коментари Харесай

Министър Сандов проведе среща за партньорство със студентските съвети

Участието на студентите в начинания и акции с екологична устременост и за акомодация към климатичните промени разиска министър Борислав Сандов на среща с ръководителя на Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) Даниел Парушев и представители на организацията.

Двете страни разясниха опциите за взаимно осъществяване на начинания, на които да бъдат показани напъните на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за опазване на околната среда и ограничение на нездравословните излъчвания. Студентите опазиха пред министъра своето виждане за нуждата от репатриране на коли в регион „ Студентски”, които са отвън придвижване в студентското градче, и по други значими тематики за чистотата в градската среда. Председателят на НПСС Даниел Парушев го срещна с проблемите на образованието в електронна среда и изиска поддръжка за връщане на студентите в университетите.

Министър Сандов увери студентите, че в негово лице имат сътрудник по въпросите, които попадат в компетентността на Министерство на околната среда и водите, и разяснява, че ще организира диалози с другите виновни институции, с цел да се търсят решения на всички сложени проблеми. Той осведоми, че се чака слагане на вендинг машини за боклуци в Студентски град, които ще бъдат употребени от бъдещите висшисти.

Министърът разяснява със студентите въвеждането на ниско емисионни зони в София и включване на Студентски град в такава зона, както и нуждата да бъдат построени два буферни паркинга в регион „ Студентски”. Бяха разисквани и опциите за стажантски стратегии, с които младежите да се срещнат от близко с активността на Министерство на околната среда и водите. В края на срещата двете страни се договориха да провеждат семинар по основни политики на опазването на околната среда и климатичните промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР