Участието на ДПС в разговорите за сформиране на правителство не

...
Участието на ДПС в разговорите за сформиране на правителство не
Коментари Харесай

Халил Летифов: Голяма част от кризите са заслуга на правителството на Петков

Участието на Движение за права и свободи в диалозите за съставяне на държавно управление не са искания за присъединяване във властта, а искания за разговор, за нормалност, за това шарлатанията да бъде заличена от българския живот “.

Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов.

По мотив срещата, провежда от Политическа партия, той съобщи, че тя дава отговор на апелите на Движение за права и свободи за разговор, 

само че Движението има основателни аргументи да подлага на критика партията на Кирил Петков и Асен Василев.

„ Вследствие на тяхното ръководство рецесиите у нас станаха още повече “, съобщи Летифов и добави, че Движение за права и свободи е поискало от номинирания за министър председател проф. Николай Денков да отговори с позицията си по въпросите за нарушение на конституцията от страна на Кирил Петков, както и на правата на българските жители от уязвими групи по време на избори.

„ Не получихме отговори на тези въпроси, както и за какво Политическа партия са провалили избирането на кабинет с първия мандат “, съобщи Летифов. 

Той се усъмни дали задачата на Политическа партия не е да провали основаването на постоянно държавно управление и торпилирането на 48-мото Народно заседание.

„ Когато предложат персоналния състав на техния проектокабинет, управлението на Движение за права и свободи ще се събере и ще разиска дали да му даде поддръжката си “, сподели Летифов. Той обаче напомни, че проф. Денков е част от тясното партийно управление на Политическа партия.

По мотив обвинявания, че зад персоналния състав на проектокабинета на проф. Габровски наднича Движение за права и свободи, зам.-председателят на партията беше безапелационен:

„ Не е ново да се лепят етикети на Движение за права и свободи. През тези 33 години задоволително сме потвърдили, че това са неистини и внушения. Движение за права и свободи ще поставя старания за разговор и диалози за съставянето на кабинет. Ние сме ясни поредни в позицията си. Да си предвидим е недостатък, само че това ливсва и на жителите, и на бизнеса “, сподели Летифов.

Заместник-председателя на Движение за права и свободи изрази вяра, че в случай че се стигне до трети мандат, той ще бъде осмислен, ще има разговор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР