Участието на България в НАТО е единствената гаранция за нейната

...
Участието на България в НАТО е единствената гаранция за нейната
Коментари Харесай

Акад. Денков: Всички назначения в кабинета досега са съгласувани с Мария Габриел

Участието на България в НАТО е единствената гаранция за нейната сигурност. Като част от този пакт за групова сигурност страната ни би трябвало прецизно да съблюдава всички условия, които следват от това присъединяване, и да извършва отговорностите си. Това съобщи министър-председателят акад. Денков пред публицисти в Народното събрание.

 

Премиерът даде образец с страни като  Украйна, Молдова, Армения, Грузия, които не са членове на алианса и имат съществени проблеми за разлика от Балтийските страни, които са дребни, само че вземат участие в пакта и са предпазени от външна експанзия.

 

Акад. Денков акцентира, че държавното управление прецизно съблюдава решенията на Народното събрание. Той напомни, че служебният кабинет също е изпращал военна помощ на Украйна и удостовери, че подготвяният сега пакет е сходен на към този момент изпратените от служебното държавно управление.

 

„ Министерският съвет работи на високи обороти. Както споделям от първия ден обаче, от това Народно заседание има смисъл, единствено в случай че законодателната и управническата стратегия са координирани между тях и се извършват и двете. Няма никакъв смисъл държавното управление да приготвя едни закони, след което те да влязат в Народното събрание и да бъдат признати други, които придвижват България в друга посока “, сподели министър председателят в отговор на журналистически въпрос.

 

Министър-председателят изрази безпокойствие от внезапното отклоняване от контрактуваната законодателна стратегия и изрази вяра, че парламентарните групи, подкрепящи кабинета, ще се върнат към нея.

 

Той акцентира, че всички министри и назначени до момента заместник-министри са съгласувани с вицепремиера Мария Габриел и ГЕРБ-СДС. Затова назначенията стават по-бавно. Акад. Денков чака по същата процедура да се изберат и регионалните шефове. По думите на премиера това е механизъм за намиране на консенсусни лица, който досега води до триумф, и прекъсването му основава голям риск да се разпадне цялата конструкция на ръководство.

 

Министър-председателят прикани народните представители от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се върнат към единодушието и във връзка с планувания ръб, в границите на който да се разискват номинациите за регулаторните органи, тъй че да се подсигурява тяхната висока експертиза.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР