Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС

...
Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС
Коментари Харесай

Приятел на Доган прогнозира завръщането му в политиката заради диктатура

Участието на Ахмед Доган в съвещание на управлението на Движение за права и свободи по тематиката за вота на съмнение против държавното управление може да не остане изолиран акт, като преплитането на страна и ръководеща партия може да върне почетния ръководител на придвижването в дейната политика. Това предвижда близкият до Доган предприемач и някогашен началник на фонд " Земеделие " Димитър Тадаръков в понеделник пред бТВ.

" Ахмед Доган е свободомислещ човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма по какъв начин да я обича в случай че се появи в този момент. Диктатура е обединение на партийна и държавна власт – има първи проблясъци от тези гейтове, които са в провинцията ", разясни Тадаръков, който не посочи кой тъкмо вкарва тирания в България. Това обаче е второто му предизвестие за допустимо връщане на Доган в дейната политика, откакто през август още веднъж съобщи, че " в случай че се появи миг на тирания, Доган ще излезе на политическата сцена ".

Във връзка с признанията на Доган в предишното за " обръчи от компании " и " разпределение на порциите ", Тадаръков увери, че през годините Доган е бил разбиран неправилно и не може да се прави съпоставяне с " непрекъснатите роднински участия в публичните поръчки ".

" Доган е управлявал няколко пъти в държавни управления, за какво аз нямам нито една извоювана социална поръчка? ", съобщи Тадаръков, давайки образец със себе си.

Според него Движение за права и свободи е посочило поредност с желанието си да поддържа планувания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", защото от самото началото е декларирало позицията си, че няма да застане зад държавно управление с присъединяване на националистите от " Обединени патриоти ".

Движение за права и свободи обаче нямало да поддържат друга самодейност на Българска социалистическа партия – за различен Бюджет 2018.

Димитър Тадаръков разкритикува и плана за държавните доходи и разноски, който ръководещите придвижват: " Моето професионално мнение е, че това е един социалистически бюджет. По малко на всекиго, без стопански растеж, наливат се милиарди без ясни цели за промени ".

Личното му мнение било, че държавното управление на Борисов е по-добре да се задържи, тъй като страната ни има потребност от непоклатимост.

Почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган има необятен кръг от специалисти и аз съм един от тях, разяснява още Тадаръков. " Чуваме се и се виждаме съвсем всяка седмица. Той е човек мъдрец, който е прекомерно интелигентен. Той е човек, който през първата четвърт от живота си е прочел 25 000 тома книги ", акцентира Димитър Тадаръков.

Той осведоми, че Доган е в положително здраве, въпреки че преди дни в някои медии се появи информация, че е претърпял тежък грип, даже и микроинфарт, поради което е постъпил в болница.

" Помагал съм при писането на някои политически стратегии преди време, да вземем за пример през 2001 година. Част от това беше апелът да се купува българско ", сподели Тадаръков.

" Не съм от Движение за права и свободи, аз съм земеделец. От 24 години сме другари с Ахмед Доган и това е връзка, за която се веселя извънредно доста ", съобщи още предприемачът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР