Румен Радев: На предстоящия вот България ще избира между войната

...
Румен Радев: На предстоящия вот България ще избира между войната
Коментари Харесай

Румен Радев: На предстоящия вот България ще избира между войната и мира

Румен Радев: На идния избор България ще избира сред войната и мира
На идните избори България ще избира сред войната и мира. Предстоящия избор е извънредно значим за България, а спорът Русия -Украйна се отразява на целия свят. това съобщи пред медии в Ямбол президентът Румен Радев.
„ Крайно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа,
а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Аз от дълго време предизвестих, че тази война ще се разраства, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз “, сподели още президентът
„ Опитът за ликвидиране на европейски образец от радикализиран маниак
поради поддръжката му за мира е показателно за следствията от тази насажда на непоносимост към непознатото мнение и ненавист “, сподели Радев. „ Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. И всеки опит, пристрастеностите от войната да се придвижват тук и насилието да се придвижват тук, не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност “, сподели Радев.
„ Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на тази война,
ще имаме демографски опустошена Украйна, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, произвеждане. И това ще има извънредно тежки последствия, освен за Украйна, а и за цяла Европа. Затова всеки ден, в който тази война продължава е гибелен. И за Украйна, и за Русия, и за всички нас “, сподели Радев. „ Отново приканвам за глас на разсъдъка и най-накрая за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие “, добави президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР