Некоректен туроператор разиграва двойка с почивка до МаврицийНекоректен туроператор разиграва

...
Некоректен туроператор разиграва двойка с почивка до МаврицийНекоректен туроператор разиграва
Коментари Харесай

Некоректен туроператор разиграва двойка с почивка до Мавриций

Некоректен туроператор разиграва двойка с отмора до Мавриций
Некоректен туроператор разиграва двойка с отмора за Мавриций,  алармираха от платформата „ Ние, потребителите “. В края на 2023 съпрузи заплащат предплатено на организацията 10-дневната си отмора, която е трябвало да бъде сред 1 и 10 април 2024 година. Няколко седмици откакто платили обаче уредникът ги уведомил, че се постанова датата на заминаването да се измести на 29.03.2024 година
Осем дни преди отпътуването туристите са известени за нова смяна
– начало на 30.03.2024 година и прибиране на 06.04., което съкратява продължителността на почивката с два дни и утежнява напредването с спомагателни самолетни полети. „ Не бяхме съгласни с новите условия, само че ни заплашиха, че ще загубим цялата сума, в случай че не се съгласим, заради уговорка в контракта съгласно която  туроператорът си резервира правото да трансформира полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане “, споделя брачният партньор.
1 ден и 13 часа преди заминаването фамилията получава  мейл за трета смяна
заради „ форсмажорна причина: публично писмо от управляващите на Джибути до самолетната компания, че не може да лети над Еритрея заради политически спор сред двете страни “. На същата дата потребителите уведомили туристическата организация, че не са съгласни и се отхвърлят от пътуването. Като аргументи изтъкнали неколкократната смяна на датите, броя дни от 10 дни/7 нощувки на 8 дни/7 нощувки, като първият и последният ден са в полети (дори с 3 излитания и кацания в границите на няколко часа) и съкратени до неспособност за действително прилагане.
В нито един миг хората нямали годно подписан контракт за пакетното пътешестване,
защото при всяка смяна получавали нов план на договор, който туроператорът нито бил подписал, нито претендирал да му  бъде върнат с автограф от клиентите. „ Това значи, че със брачната половинка ми отпътуваме на другия завършек на света, а нямаме подписан контракт “, акцентира брачният партньор.

„ Резервирахме почивката си тъкмо по това време, когато на нас ни харесва и имаме опция да го изпълним.
Работим, имаме отговорности и бизнес задължения.
Самата отмора деликатно изследваме и желаем да бъде осъществена по метода, който ни е оферирана и ние сме одобрили. Не сме имали упования да пътуваме тогава, когато самолетната компания има опция да реализира полета и да ни уведоми 1-2 дни преди потегляне “, показва още пострадалият.  Програмата, която е привлякла вниманието на двойката, продължава да стои непроменена на уеб страницата на организацията и все още, а цената за един възрастен е 4107 лева Това събитие е в допълнение доказателство, че операторът работи недобросъвестно и непрофесионално.
От „ Ние, потребителите “ разясниха,
че при сходно стичане на събитията туристите могат да изискат повреждане на контракта и възобновяване на заплатените за услугите суми на съображение на Закона за отбрана на потребителите  и Закона за туризма. Те дават и препоръки по какъв начин как да отбраните правата си в сходна обстановка. Сред тях са за
категорично искане за повреждане на контракта и възобновяване на заплатените за пътуването суми.
При проблем, сезирайте контролните органи за нарушаване на Закона за туризма и за нелоялни практики и неравноправни клаузи при представянето на офертата и в договорите за пътуването. А при нужда, заведете дело.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР