Участие на най-малките в готварски дейности може да осигури множество

...
Участие на най-малките в готварски дейности може да осигури множество
Коментари Харесай

Съвместното готвене от родители и деца има терапевтичнен ефект

Участие на най-малките в готварски действия може да обезпечи голям брой изгоди за децата и родителите.


Готвене: Разсейване от скуката и безпокойството

Готвенето предлага похищение на вниманието от скуката и безпокойството, осигурявайки добре пристигнала отмора от напрежението към тях. Също по този начин се трансформира в платформа за прочувствена обработка и открит разговор сред родители и деца. Мор Даниел, терапевт създател в Академичния център Левински-Уингейт, предлага скъпи препоръки за овластяващи действия за вашите деца, оповестява " Джерусалем пост ".

Създаване на рутина

Задаването на закрепени часове за сън, игра и хранене обезпечава непоклатимост както за родителите, по този начин и за децата. Включването на децата в готварската рутина може да помогне за втълпяване на възприятие за конструкция и организация. Например възлагането на всяко дете да оказва помощ на родител при приготвянето на храна им разрешава да почувстват възприятие за отговорност и принос.

Децата жадуват за наличието на родителите си, както физически, по този начин и прочувствено.

Като готвят дружно, родителите могат да прекарват качествено време с децата си по логичен метод. В допълнение към свързването, децата също се възползват от придвижването и сензорната стимулация, включени в процеса на готвене. Всяка съставна част има неповторим аромат, усет и текстура, които могат да повлияят позитивно на техните сетивни прекарвания и прочувствена регулация.

Насърчавайки отговорността, родителите могат да включат децата си в приготвянето на храна, което им разрешава да поемат отговорност за едно хранене дневно.

Тази отговорност предизвиква умения като обмисляне, самодейност и организация. Признаването на техните старания и подчертаването на това по какъв начин техният принос оказва помощ на фамилията може да увеличи тяхното доверие. Родителите могат също по този начин да ангажират децата си да пекат торти или бисквити, като акцентират смисъла на техните дейности.

Ангажирането в диалози по време на готварски действия обезпечава спокойна и естествена конюнктура за разискване на техните мисли, схващане и страсти.

Метафорични въпроси като " Какво те впечатли през днешния ден? " или " Как се чувстваш от този диалог? " може да улесни по-задълбочени полемики.

Създаването на приятна домашна атмосфера е от решаващо значение за благополучието на децата. Изборът на предписания, които провокират позитивни мемоари или носят наслада, може да помогне за възстановяване на общото въодушевление вкъщи. Например печенето на торта за рожден ден или приготвянето на ядене, напомнящо за съкровена фамилна традиция, може да повдигне настроението и да сътвори позитивна среда.

Родителите могат да прегледат следните препоръки за овластяване на готварските действия с децата си:

1. Изберете предписания, които разрешават независимост на избора, давайки опция на децата да вземат решения.

2. Изберете лесни предписания, които не изискват прецизни измервания, давайки на децата пространство за творчество, без да се опасяват, че ще скапват ястието.

3. Изберете предписания, които предизвикват творчеството, позволявайки на децата да опитват и изследват разнообразни способи на подготвяне.

4. Опитайте предписания, които включват взаимна работа и изискват да прекарате време дружно, насърчавайки възприятието за единодушие и комфорт.

5. Приоритизирайте предписания с релативно бързи резултати, като оферирате ясно начало, среда и край в границите на къс интервал от време.

Като вземат участие в лечебни готварски действия с децата си, родителите могат да обезпечат подкрепяща среда за обработка на страстите, поощряване на устойчивостта и подсилване на фамилните връзки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР