UBS Group съобщи, че главният изпълнителен директор на Credit Suisse

...
UBS Group съобщи, че главният изпълнителен директор на Credit Suisse
Коментари Харесай

UBS сменя финансовия си директор и запазва Кьорнер от Credit Suisse

UBS Group заяви, че основният изпълнителен шеф на Credit Suisse Улрих Кьорнер ще остане на работа и след поглъщането на швейцарския съперник като част от новия управителен екип на обединената група.

При оповестяването на измененията в управлението UBS увеличи Тод Такнер в основен финансов шеф на групата, наследявайки Сара Йънгвуд, която напусна след приключването на договорката, оповестява Reuters.

UBS поема Credit Suisse като част от проведеното от швейцарското държавно управление избавяне, подкрепено с до 250 милиарда швейцарски франка държавна помощ, откакто неотдавнашните разтърсвания в банковия бранш доведоха втория по величина заемодател до ръба на банкрута.

Освен Кьорнер, който прекара повече от десетилетие в UBS, преди да се върне в Credit Suisse през 2021 година, основният изпълнителен шеф на UBS Серджо Ермоти значително се опираше на ръководители на UBS при събирането на новия си екип.

Според някои медии, редица банкери от Credit Suisse ще заемат висши длъжности в новата група.

" Новият управителен екип под управлението на основния изпълнителен шеф Серджо Ермоти ясно отразява обстоятелството, че UBS поема CS. Промените са по-малко от предстоящото ", разяснява пред Reuters анализаторът на Vontobel Андреас Вендити.

Относно бъдещата роля на Кьорнер, UBS съобщи, че той ще дава отговор за оперативната последователност и фокуса върху клиентите на Credit Suisse, като ще подкрепя и нейната интеграция.

Членовете на Изпълнителния съвет на Credit Suisse ще рапортуват както на съответния член на Изпълнителния съвет на UBS, по този начин и на Кьорнер. Не е ясно дали той ще остане на работа след привършване на интеграцията.

Сега вниманието се насочва към стратегическите проекти на UBS за обединената банка.

UBS удостовери, че ще оцени всички благоприятни условия за швейцарския бизнес на Credit Suisse и ще " заяви спомагателна информация по този въпрос през идващите месеци ".

Запознат източник съобщи, че решението за бъдещето на швейцарското звено евентуално ще бъде взето до края на лятото. UBS би трябвало да работи бързо, като се има поради, че Credit Suisse е на загуба, добавя източникът, поискал анонимност.

Миналата седмица Reuters заяви, че разновидностите, които се преглеждат за този бизнес, включват продажба или първично обществено предложение на локалното поделение на Credit Suisse.

Ермоти се завърна в UBS през април, с цел да управлява най-голямата банкова договорка след международната финансова рецесия, включваща двете най-големи швейцарски банки, в които работят към 120 000 души в целия свят, добавя организацията.

" Това е основен миг за UBS, Credit Suisse и цялата банкова промишленост ", съобщи Ермоти. " Заедно ще затвърдим и представим швейцарския модел за финансиране, който е капиталоемък, по-малко подвластен от поемането на риск и се крепи на непоклатимост и висококачествено обслужване. "

UBS съобщи, че след юридическото привършване на договорката, което се чака през идващите седмици, UBS Group AG ще ръководи две обособени компании - UBS AG и Credit Suisse AG по време на процеса на интеграция, който може да отнеме от три до четири години. През това време всяка институция ще продължи да има свои дъщерни сдружения и клонове, да обслужва клиентите си и да работи с контрагенти.

Тод Такнер, който се причислява към UBS през 2004 година от KPMG в Ню Йорк, е заемал разнообразни управителни длъжности в региона на финансите в Съединени американски щати и Швейцария, обявиха още от UBS.

Мишел Беро, която работи в UBS от 1998 година, ще стане отговорник за груповата интеграция, до момента в който няколко топ мениджъри на UBS ще запазят работните си места, добавя Reuters.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР