Убийството на застрашен вид кафява мечка близо до италиански национален

...
Убийството на застрашен вид кафява мечка близо до италиански национален
Коментари Харесай

Масово възмущение след убийство на застрашен вид мечка в Италия

Убийството на заплашен тип кафява мечка покрай италиански народен парк провокира отвращение в страната, оповестиха международни организации. Тя е имала и дребни, които остават сираци.
Прочетете още
 Министърът на околната среда и енергийната сигурност на Италия Джилберто Пикето Фратин и голям брой бранители на правата на животните показаха яд и смут от убийството на мечката в планинския район Абруцо.

Местните поданици, в това число фамилии с дребни деца, са се спирали, с цел да видят мечката и нейните дребни по време на честите вечерни разходки на животинското семейство по улиците на градовете наоколо до националния парк. Националният парк на Абруцо, Лацио и Молизе разказва убитото животно, наречено Амарена като една от най-известните кафяви мечки в региона.

Италианската полиция проверява убийството късно вечерта в четвъртък в град Сан Бенедето дей Марси. Мъжът, който е прострелял мечката с пушка, е споделил на полицията, че животното е било в неговия парцел и той е почувствал, че е в заплаха. Марсиканската кафява мечка, ендемична за Централна Италия, се смята за изложена на нараснал риск от изгубване.

Според националния парк към 60 мечки живеят в региона на парка или в покрайнините му. Малките на Амарена към момента не могат да се грижат за себе си и затова са изложени на висок риск, заради което регионът на парка се претърсва, сподели ръководителят на италианския клон на Световния фонд за природата Лучано ди Тицио.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР