Убийството на цивилни по време на конфликт е военно престъпление,

...
Убийството на цивилни по време на конфликт е военно престъпление,
Коментари Харесай

Радев от Португалия: Отношенията между нашите стани са пример за разбирателство и сътрудничество

Убийството на цивилни по време на спор е военно закононарушение, разяснява тематиката Украйна президента
Употребата на химическо оръжие и убийството на цивилни по време на спор е военно закононарушение. След като към този момент сме очевидци на толкоз доста почтени цивилни жертви, апелът ни е допустимо по-скоро да се провежда без значение интернационално следствие. Така президентът Румен Радев разяснява тематиката за войната в Украйна от Португалия, където е на публично посещаване.

„ Ние би трябвало да разберем истината и всички виновни за тези безчовечен действия би трябвало да бъдат осъдени допустимо най-скоро. Ако не го създадем, тази война ще продължава. Колкото повече почтени цивилни жертви има, толкоз по-трудно ще се откри мирът ”, разяснява президентът.

Радев е безапелационен, че би трябвало да се търсят всички вероятни форми „ престъпните действия ” да бъдат прекъснати, без да рискуваме световен спор с непоправими последици.

Важно е две страни, които са приятелски в Европа и са дружно в НАТО и Организация на обединените нации да желаят да препотвърдят своите позиции. От края на Източна Европа и от края на Западна Европа, макар географската отдалеченост - ние сме дружно. Това сподели Марселу Ребелу де Соуза след среща с президента Румен Радев.

Двамата са разговаряли повече за интернационалните проблеми, в сравнение с за двустранни връзки. Защото двустранните връзки се усилват в културен, политически, дипломатически проект и във връзка с сигурността, добави той.

Тревожим се за сигурността в Европа и света, тревожим се за обстановката в Украйна, политическото, дипломатическо състояние. Тревожи ни филантропичната и обществената обстановка в Украйна, което се отразява в толкоз доста европейски страни. Търсенето на пътища към мира е приоритет, сподели Ребелу де Соуза.

„ Португалия удостоверява своята позиция във връзка с Западните Балкани, а точно тази - да не се не помнят Западните Балкани. Португалия вижда и прави оценка напъните на България във връзка с присъединението на Република Северна Македония. Не сме срещу присъединението на РСМ, а би трябвало да се търсят пътища към разговор, съгласие сред двете страни, да се търси решение на тези проблеми ", сподели португалският президент.

„ Историята на връзките сред България и Португалия е образец за взаимно съгласие и съдействие. Свързва ни откровено другарство, основано на общи полезности и общи разбирания за бъдещето на Европа, за желанието да живеем в мир и съгласие “, сподели от своя страна президентът Радев.

Той съобщи, че ценим постигнатото в двустранните връзки с Португалия. Радев добави, че в миг на тестване е от голямо значение таман двете най-отдалечени географски страни, да покажат, че могат да работят дружно, да препотвърдят визията си и задачите за общ Европейски Съюз.

„ Щом от двете страни на Европейски Съюз можем да го вършим, то той е по-силен и обединен “, сподели Радев.

Държавният ни глава благодари за поддръжката за присъединение на България към организацията за Икономичеко съдействие и Шенгенското пространство.

В първия ден от своята аудиенция българският държавен глава беседва и с кмета на града Руи Морейра.

На 13 април, сряда, президентът Румен Радев и ръководената от него делегация ще отпътуват за столицата Лисабон, където Радев ще беседва с министър-председателя Антониу Коща и ръководителя на Народното събрание Аугущу Сантуш Силва.

В рамките на своето посещаване Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общественост в страната. Посещения на Европейската организация за морска сигурност, основана в Лисабон, както и на Военната академия в града, също са включени в програмата на президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР