Убийството на Дария Дугина е разкрито, обявиха руските служби. То е

...
Убийството на Дария Дугина е разкрито, обявиха руските служби.
То е
Коментари Харесай

Случи се! Русия обвини Украйна за убийството на Дария Дугина

Убийството на Дария Дугина е разкрито, оповестиха съветските служби.

То е било квалифицирано от украинските специфични служби, а извършителка е украинската гражданка Наталия Вовк, която след закононарушението се е укрила в Естония, заяви за ТАСС службата за връзки с обществеността на съветската Федерална работа за сигурност.

В известието се прецизира, че Вовк е родена през 1979 година и е пристигнала в Русия на 23 юли тази година дружно с щерка си.

В деня на убийството Вовк и щерка й София Шабан са били на литературно-музикалния фестивал „ Традиция “, където Дугина е била почетен посетител.

След следеното активиране на взривно вещество в колата, ръководена от Дугина на 21 август, Вовк дружно с щерка си е отпътувала за Естония през Псковска област, заяви още ФСС, представена от ТАСС. За да провеждат убийството и да съберат информация за метода на живот на Дугина, Вовк и щерка й наели жилище в постройката, където живеела починалата. За да я следят, двете дами употребявали автомобил „ Мини купър “.

За да влязат в Русия, Вовк и Шабан употребявали регистрационни номера на така наречен Донецка национална република, в Москва – казахстански номера, а при овакантяване на страната – украински.

Дъщерята на ултранационалистическия съветски идеолог Александър Дугин беше убита в събота вечерта, когато взривно устройство, сложено под колата й, експлодира до момента в който тя карала на връщане към Москва от фестивала „ Традиция “, напомнят международните организации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР