Убитият преди ден от въздушните сили на САЩ ген. Сюлеймани

...
Убитият преди ден от въздушните сили на САЩ ген. Сюлеймани
Коментари Харесай

Сензационно! Убитият ген. Сюлеймани планирал и поръчал атентата на Летище-Бургас

Убитият преди ден от въздушните сили на Съединени американски щати ген. Сюлеймани е директно виновен за убийствения атентат на бургаското летище през 2012 година.

Това припомниха за Faktor.bg източници от българските специфични служби. На 18 юли 2012 година терористите нападат три рейса с израелски туристи, които е трябвало да се превозят до хотел „ Хризантема “ в Слънчев бряг.

В атентата са убити 7 души, а ранени са 35 души.

Само дни по-късно израелският вицепремиер и министър по стратегическите въпроси Моше Яалон след среща с вътрешния министър Цветан Цветанов разгласи публично, че поръчителят на атентата в Бургас се споделя Касем Сюлеймани - началник на бригадите "Ал Кудс " в Иранската революционна армия.

Яалон беше безапелационен, че зад терористичния акт стои Иранската революционна армия и по-специално бригадите "Ал Кудс ", ръководени от Касем Сюлеймани.

„ Този човек е поръчителят. Той е виновен за цялата акция на гнет против израелци, без значение от мястото - дали е Грузия, Азербайджан, Кения, Кипър, или пък Тайланд. Всичко това е част от една и съща акция.

Както при желанието за атентат в Кипър, по този начин и зад бомбената офанзива в Бургас сме сигурни, че "Хизбула " играе ролята на подизпълнител. Това е, което знаем” уточни израелският общественик. От посолството на Иран пък тогава отвърнаха, че ционисткият режим в Израел прави всичко допустимо, с цел да ги злепоставят и влошат другарските им връзки с България.

Няколко месеца по-късно, след привършване на българското следствие, вицепремиерът Цветан Цветанов разгласи след съвещателен съвет при президента, че точно „ Хизбула” е виновна за атентата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР