Убитият Петър Христов бил притеснен заради разкритото за него по

...
Убитият Петър Христов бил притеснен заради разкритото за него по
Коментари Харесай

Цветанов: Петър Христов се притесняваше от случая Наглите

Убитият Петър Христов бил обезпокоен поради разкритото за него по " Наглите ", показа Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ след съвещанието на КСНС.

Убитият предприемач Петър Христов не е бил член на ГЕРБ, бил е симпатизант . Христов е бил един заслужен човек. През 2007 г в първата европейска акция на ГЕРБ е дарил средства, което е заявено пред Сметната палата. Това стана ясно от думите на Цветанов.

Цветанов напомни, че по времето когато е бил вътрешен министър Христов е оказал помощ с гражданската си позиция за разкриването на тежки престъпни закононарушения.

" В тази връзка аз мисля, че може би сега има ответна реакция и това, което е споделял пред мен е, че единственото му терзание е всичко това, което се разкри за него по случая " Наглите ", посочи Цветанов.

Той изрази увереност, че ще бъде арестуван причинителят и ще се знае какъв е претекстът за закононарушението.

По думите на Цветанов, в случай че претекстът е ответна реакция на " Наглите ", това не е добър знак за страната. Христов в никакъв случай не е желал защита и не е имал терзания по отношение на бизнеса си.

Цветанов напомни, че Христов е бил индивидът, оказал помощ на Мануела Горсова и един от донорите във Велико Търново , като в никакъв случай не е търсил гласност за това, което прави.

Припомняме, следствието към убийството на предприемача Петър Христов продължава. Христов беше разстрелян показно през вчерашния ден сутринта пред офиса си. Бизнесменът е получил осем патрона в гърдите, а последния е бил съдбовен. Днес стана ясно, че Петър Христов е убит с професионално оръжие - чешки картечен револвер " Скорпион " . В региона на убийството видеокамерите на са работили.

Пряк очевидец на убийството става водачът на Христов. След като предприемачът е бил убит, водачът му го откарал незабавно във Военномедицинска академия. Въпреки напъните на докторите да стабилизират Христов, той умира към 10:40 часа - по-малко от час след престрелката.

Властите проверяват няколко версии за убийството на 49-годишния мъж, само че главната е, че нападението е обвързвано с бизнеса му. Владислав Карамфилов - Въргала, който е непосредствен другар на убития мъж посочи, че Петър Христов в никакъв случай не е взел участие в някоя от групировките - " Никога не е бил мутра ".

Името на Петър Христов се спрягаше в близкото обграждане на Цветан Цветанов.

Според Варгала разстрелът е осъществен от човек, който има нужда " да клати страната " . Влади Въргала не изключва допустима причина за убийството на Христов да е точно поради помощта му при разкриването на бандите на " Наглите " и " Килърите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР