Убитият граничен полицай е 30-годишният сержант Петър Бъчваров от Елхово.

...
Убитият граничен полицай е 30-годишният сержант Петър Бъчваров от Елхово.
Коментари Харесай

Убитият граничен полицай е 30-годишен, с осем години стаж в системата

Убитият граничен служител на реда е 30-годишният сержант Петър Бъчваров от Елхово. Той е имал осем години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, оповестиха на взаимен брифинг в Районната дирекция на „ Гранична полиция ” министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той не е бил женен. 

„ Ще вземем всички нужни ограничения във връзка с сигурността на нашия персонален състав. Разпоредил съм във всеки наряд да има дълго оръжие, за сигурност на чиновниците “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Той прикани за незабавни законодателни промени и завишаване на суровостта на наказванията в сходни случаи.

„ Това ще е един от методите да спасим сътрудниците, които залагат всеки ден и всяка нощ живота си на границата. Не може от хиляди произнесени присъди да има единствено стотина, които са ефикасни. Всичко това води до възприятие на безотговорност в тези хора, които правят този вид активност “, сподели още Тодоров.

е станал нощес към 20:35, откакто неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент.

По граничния служител на реда е стреляно, когато е насочил фенер към срез на оградата на границата, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред медиите в Елхово.

Още с първия изстрел, а военният е съумял да се скрие зад служебната кола.

Военният е разказал, че по него е траяла пукотевица и са създадени към 10-15 изстрела, след което групата се е върнала назад навътре в територията на Турция, сподели Тодоров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР