Убитият е Уесам Фархат, командир на батальона Шеджая. Ударът на

...
Убитият е Уесам Фархат, командир на батальона Шеджая. Ударът на
Коментари Харесай

Израел съобщи, че е ликвидирал командир на Хамас, участвал в атаката на 7 октомври

Убитият е Уесам Фархат, пълководец на батальона " Шеджая ". Ударът на израелските Военновъздушни сили е бил нанесен след приемането на точни разследващи данни за местонахождението на Фархат.

Според сведения на пресслужбата на ЦАХАЛ при кръвопролитното нахлуване на 7 октомври на територията на Израел той е издал заповедта на бойците на спецподразделението " Нухба " да нахлуят в кибуца Нахал Оз, наоколо до границата с линията Газа.

Фархат е пълководец на батальона " Шеджая " от 2010 година Той е бил един от уредниците на атентата, при който с противотанкова ракета е изумен рейс в Нахал Оз през 2011 година

Междувременно американска военна база в Ирак, на север от град Ербил, е била нападната от дрон камикадзе, заяви арабскоезичната телевизия " Ал Хадат ".

Карта на Ирак
Снимка: AP/БТА

Не се прецизира дали има жертви.

Отговорност за нападението е поела шиитската формация " Ислямска опозиция в Ирак ", която по-рано разгласи, че възобновява нападенията си против американските военни бази след прекратяването на примирието сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР