, убил двама души, е причинен от украинска противовъздушна отбранителна

...
, убил двама души, е причинен от украинска противовъздушна отбранителна
Коментари Харесай

Джо Байдън: Ракетният взрив в Полша е от украинска ПВО ракета


, умъртвил двама души, е породен от украинска противовъздушна отбранителна ракета. Това е споделил президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на сътрудниците от Г-7 и НАТО, съобщи Ройтерс, като се базира на източник от НАТО.

Експлозията провокира световна паника, че спорът в Украйна може да се популяризира в прилежащи страни.

Още нощес Байдън е провел в Бали. След срещата той съобщи, че Съединени американски щати и съдружниците ще поддържат следствие на случая и откакто то завърши, ще вземат групово решение каква ще бъде идната им стъпка. Стана ясно, че президентът Байдън е разговарял по телефона с полския си сътрудник Анджей Дуда. От Белия дом оповестяват, че президентът е предложил цялостна поддръжка и помощ за следствието на случая. Той е удостоверил и уговорката на Съединени американски щати към НАТО.

Още нощес падналата ракета да е съветска и дефинира тези изказвания като „ умишлена провокация за ескалация на спора “.

„ Към момента можем да кажем, че случилото се е изолиран случай. Нищо не насочва към догатката, че той може да се повтори “, сподели полският президент.

Полша въпреки всичко свика съвета си за национална сигурност и извика за съвещания съветския дипломат във Варшава.

Страната предложения интернационалните специалисти да се включат в следствието. Варшава обмисля и дали да задейства член 4-и от Вашингтонския контракт. Той планува съвещания на Североатлантическия съвет по молба на страна членка, сметнала, че има опасност за сигурността или териториалната ѝ целокупност.

Междувременно Западът разкритикува снощните и против украинска енергийна инфраструктура като „ безчовечен офанзиви “. А финалната декларация на Г-20 гласи: „ Повечето страни осъждат изрично съветската война в Украйна “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР