Убиецът на Ивайло Чобанов – Иво Пилето, паднал жертва при

...
Убиецът на Ивайло Чобанов – Иво Пилето, паднал жертва при
Коментари Харесай

Убиецът на Иво Пилето – собственикът на дрехите "СКАНДАЛ" и "Филип Плейн". Дрогиран ли е бил?

Убиецът на Ивайло Чобанов – Иво Пилето, паднал жертва при улична битка преди близо месец на кръстовището на ул. „ Златен връх “ и бул. „ Черни връх “ в София, е Любо Попов, наследник на Валери Любенов Попов, притежателя на „ Глобул Брандс ” с бутиците „ Скандал ”, формален вносител на немския бранд „ Филип Плейн ”, изключително настоящ измежду софийските турбогъзари и златотърсачките, твърди Narod.bg.

 

По непотвърдена информация Любо Попов се е предал в полицията още в четвъртък, 22 февруари, и признал за уличната кавга, приключила трагично за Иво Пилето.

Валери Попов

Преди ден от Министерство на вътрешните работи се обърнаха с молба за подпомагане, ченгетата разгласиха видео от разигралия се екшън, който зародил на 26 януари 2024 година, към 14.30-14.40 ч. на кръстовището на ул. „ Златен връх “ и бул. „ Черни връх “ в търсене на очевидци на злокобното меле. Поне 5-6 индивида станали очевидци на въргала.

 

На фрагментите от видео, което се популяризира и в обществените мрежи, се вижда само мъж, който стои прав пред вратата на отворена кола, следва удар от различен мъж, който е в колата, и той е съборен на земята. При рухването си удря неприятно главата, с което абсурдът приключил съдбовно.

 

Очевидци допускат, че сред Любо Попов и Иво Пилето настъпил спор поради погрешно паркиране.

 

Преди време бащата на Любо Попов – Валери, бе заплетен в аферите на щангиста-наркотрафикант Гълъбин Боевски. Чу се, че има следствие за данъчни афери съучастник на Боевски в разрушения от ГДБОП сексбардак в столичен хотел

Тогава столичен ежедневник написа, че се чакат обвинявания против предприемача Валери Попов за недекларирани големи суми с неразбираем генезис и съзнателно отбягване заплащането на налози, изясняват осведомени. Ставало дума за стотици хиляди левове, които Попов вложил в легалния си бизнес.

 

Част от тях съгласно проверяващите са изкарани и от взаимната му активност дружно с наказания за наркотрафик някогашен щангист Гълъбин Боевски. В случай, че бъде приет за отговорен, Валери Попов рискува с изключение на затвор да се елементарни и с притежаваното имущество и компании за милиони левове, изясняват прокурори.

 

Мераци към имането на Попов показала и КПКОНПИ, сподели инспекция на вестника. Нейните чиновници стартирали процедура за конфискация, изпреварвайки прокуратурата.

След щателна инспекция специалистите на комисията също стигат до извода, че ортакът на Боевски е забъркан във финансови афери. Заключенията им става мотив за правосъден иск и запор на жилища, магазин и дялове във компании, благосъстоятелност на Валери Попов, на стойност 286 234 лв..

 

Повод за самата инспекция е течащото против Попов дело за сводничество в закрития към този момент спецсъд. Обвиняеми дружно с него били още петима души, а незаконната активност вървяла в нощен бар „ Скандал “ в столичен хотел. Бардакът пък бил благосъстоятелност на компания „ Скандал ВИП “, в която Попов е съучастник с Гълъбин Боевски.

 

Паралелно с работата в бар „ Скандал “ групата на Валери Попов се занимавала и с експорт на проститутки, твърди прокуратурата. Повечето от девойките са пращани в Холандия непринудено и отчитали % от приходите си, изясняват проверяващи.

 

Дейността на бандата била извънредно доходна. Само за трите си години битие бардакът осъществил над 5 млн. евро оборот. Солидни доходи Валери Попов отчитал и с формалната активност на бар „ Скандал “. Според финансовия доклад на притежаващата го компания „ Скандал ВИП “ единствено за 2012 година е записал доходи от над 600 хиляди лв..

Инфо: blitz.bg

Тагове: Пилето убийство побой Валери Любенов Попов Любо Попов СДВР Ивайло Чобанов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР