Убиец, преоблечен като спецполицай, пребива до смърт с чук фитнес

...
Убиец, преоблечен като спецполицай, пребива до смърт с чук фитнес
Коментари Харесай

Мистериозно убийство: Фитнес инструкторка е пребита до смърт в църква

Убиец, преоблечен като спецполицай, пребива до гибел с чук фитнес инструкторка в черква. Дори полът на нарушителя е мистерия за проверяващите. Това е мистериозният случай на Тери „ Миси ” Бевърс.

На 18 април 2016 година тялото на Тери „ Миси ” Бевърс е открито в църквата на Христос в Крийксайд в Мидлотиън, Тексас. Медийният интерес към случая е голям, откакто проверяващи популяризират смразяващи кръвта записи от охранителните камери от мястото на убийството.

Полицията е обезпокоена, защото в региона не е имало ликвидиране години наред. Видеозаписът е пуснат обществено с вярата да бъде разпознат индивидът, сниман на камерите. Полицията моли жителите да виждат характерната походка на обвинения. Часове след публикуването полицейското ръководство е залято със сигнали от хората, които мислят, че са разпознали килъра.

Episode 5 is out. The shocking murder of Terri Missy Bevers.
— Criminal Prints Podcast (@PodcastCriminal)
Видеозаписът демонстрира човек, облечен униформа на спецполицай, който се разхожда из коридорите на църквата. Неизвестният чупи няколко стъкла, с цел да може да се вмъкне в няколко пространства. Полицията има вяра, че индивидът на фрагментите е килърът на Бевърс.

Трагичната орис на Миси

Тери „ Миси ” Бевърс е родена на 9 август 1970 година в Греъм, Тексас. Омъжва се за Брандън Бевърс през 1998 година. Има три дъщери. 45-годишната жена живее в Ред Оук и работи като фитнес инструктор, провеждайки лагери за образование на деца в църквата Крийксайд, единствено на двадесет минути от вкъщи си. Тя е деен член на общността и всички я обичат.

✨New Episode: The Mysterious Murder of Missy Bevers

Promo
— Over The Fence - True Crime Podcast (@OverTheFencePod)
Миси посвещава живота си на това да оказва помощ на другите. Тя е почитател на Бог и има вяра в милосърдието и грижата за тези, които не могат да се грижат за себе си. 

Миси е известна, красива жена в страхотна форма и с необятно наличие в обществените медии, пише truecrimeedition.

Преди зазоряване на 18 април 2016 година се развихря мощна гръмотевична стихия. Заради метеорологичните условия Миси оповестява на учениците си, че фитнес класът ще се организира в църквата, а не както всекидневно в двора на божия храм.

За последно Бевърс е видяна на запис от охранителните камери на църквата. Тя влиза в 4:18 ч. сутринта и се приготвя за идната подготовка, която би трябвало да стартира в 5:00 ч., написа TraceEvidence.

Миси е открита от учениците си малко откакто е трябвало да стартира урока.

Те незабавно се обаждат на Спешна помощ. Жената е с контузия на главата и голям брой прободни рани по гърдите. Не реагира, само че към момента е жива.

Миси издъхва малко след идването на парамедиците. Полицията неотложно стартира следствие за ликвидиране.

Разследването, доказателствата, килърът

В полицейския отчет е разказано, че пострадванията са породени от инструментите, които килърът се вижда да носи у себе си на видеозаписа. Намерен е и чук, който също е взел участие в убийството.

EWU CREW! New EXPLORE WITH US video dropped! Today, we're covering the unsolved murder case of Missy Bevers. Watch it on YouTube!
— EWU ROONEY (@ewurooney)
Снети са всички налични записи от камерите, ситуирани в църквата. Тези, които се намират отвън постройката, не са работили в деня на убийството, оповестяват от полицията.

На записите се вижда по какъв начин към 4:00 часа обвиненият се разхожда из коридорите на божията обител, като от време в точния момент троши няколко прозореца, пробвайки се да отвори вратите, обграждащи коридорите на църквата. Човекът е облечен с полицейска униформа на американските спецчасти SWAT. Носи тактическа екипировка от главата до петите. Върху жилетката му има надпис POLICE. Носи черен шлем и чифт черни ръкавици.



Бевърс таман носи оборудването, която ще ѝ е нужна за урока от камиона, и я внася в постройката, когато се среща очи в очи с килъра. Публично оповестените видеа демонстрират по какъв начин фитнес инструкторката върви по коридорите на църквата, само че фрагментите с убийството ѝ се спестени за всеобщата аудитория.

Походката на килъра

Първоначално проверяващите считат, че обвиненият е мъж. Изненадващо по-късно полицията трансформира догатките си, заявявайки, че походката на индивида, който търсят, наподобява женствена. Така че е обявено, че полът на килъра остава неустановен.

Установено е, че обвиненият е висок сред 157- 173 см.

На записите се вижда още, че обвиненият върви постепенно, от време на време се придържа към стената, като има проблеми с десния си крайник и леко накуцва. Полицията в Мидлотиан изрично декларира, че не може да се разчита на походката като признак на килъра, защото може да е краткотрайно положение.

През 2021 година записът от охранителната камера е оценен от експерти от ФБР. Съдебният ортопед доктор Майкъл Ниренберг декларира, че походката на индивида на записа евентуално е повлияна от тежестта на оборудването и оръжията, които носи, и няма връзка сред метода, по който се движи, и пола му. Заключението на лекаря е, че не може да се дефинира пола на обвинения единствено по походката му.

Мотивът на килъра

Първоначалната версия, по която детективите работят, е, че във съдбовната заран апаш се промъква в църквата с желание да отмъкне полезности, само че се натъква инцидентно на фитнес инструкторката. Нейното ликвидиране е плод на случайност. По-късно тази доктрина е отхвърлена, защото се открива, че от църквата не липсва безусловно нищо. На мястото на престъплението са открити и скъпи предмети, благосъстоятелност на Миси Бевърс, измежду които и безценен портативен компютър. Не липсва и златният брачен пръстен на жертвата.

First up: take a look at this video - this is believed to be the suspect in the 2016 murder of Texas woman Missy Bevers. She was killed shortly after arriving at a church to teach an early morning fitness class. She arrived early in the morning, before anyone else was there.
— Gabe (@925mlbfan)
Източници на следствието разкриват пред телевизионния канал WFАА, че килърът евентуално е набелязал жертвата си и деликатно е възнамерявал закононарушението, след което е възнамерявал да направи мястото на престъплението да наподобява по този начин, като че ли е кражба с щурм, която се е объркала.

От полицията разкриват още един подробност на бруталното ликвидиране - то е било записано със смарт телефона на убиеца.

„ Зловещи и странни ” известия

По време на следствието е конфискуван компютърът на Бевърс. Полицаите получават достъп до профилът на фитнес инструктурката в LinkedIn. Там Миси е получила „ злокобни и странни ” известия от чужд мъж. Полицията съумява да намери индивида от връзката. Той удостоверява пред детективите за общуването си с фитнес инструкторката, само че е безапелационен, че става въпрос за безопасен флирт.

Установено е, че вечерта преди убийството Миси е разгласила в персоналния си профил във Фейсбук и известие за идната подготовка, с което прави графика си предсказуем за килъра.

Детективите разпитват и брачна половинка на Миси Брандън, както и тъста ѝ Ранди. И на двамата мъже алибитата са стоманени. Брандън е бил в Мисисипи на лов на риба, до момента в който Ранди е пътувал към Калифорния по време на убийството.

След като алибито на брачна половинка е доказано, Брандън Бевърс е разпитан от следователи, които са любопитни да схванат кой би желал да нарани жена му. Той споделя на проверяващите, че не се сеща за никой. Това евентуално е мислела и самата Миси, защото револверът ѝ е бил оставен в колата ѝ в сутринта на убийството.

Съпругът и тъстът на Миси на прицел

Брандън също споделя на служителите на реда, че бракът му с Миси е бил страховит и, че са били щастливи. Разследващи въпреки всичко откриват, че в действителност това е безспорна неистина. Съпружеският живот на двамата е бил в окаяно положение, изпълнен с финансови проблеми и изневери.

*New Episode*
Unsolved:The Murder of Missy Bevers
— Nikki Young, Serial Napper True Crime Podcast (@serial_napper)
На 22 април, единствено четири дни след убийството, бащата на Брандън отишъл в химическото почистване в града с окървавена женска риза с молба да бъде изчистена. Той споделил на служителя, че кръвта е от опит да бъде прекратена кучешка борба, само че историята с убийството на Миси била из всички вести. Затова служителят неотложно се обадил в полицията. Издадена е заповед за ризата, с цел да може да бъде оценена. Резултатите от проучването удостоверяват думите на мъжа. По дрехата не е намерено човешко, а кучешко ДНК.

Полицията също вижда, че Ранди има сходно телосложение като индивида от фрагментите на охранителните камери в църквата и той върви накуцвайки. Заради желязното му оправдание обаче той е освободен от отговорност. Въпреки това обществото санкционира Ранди и всички изказвания, които са оповестени за неговата непорочност не трансформират нещата. В техните очи той остава отговорен.

Нови фрагменти и гореща диря

Няколко седмици по-късно полицията открива фрагменти от охранителни фрагменти на непосредствен до църквата магазин за спортни артикули. Няколко часа преди убийството е записан Nissan Altima, който обикаля из паркинга на светата обител. Видеото също е направено публично налично, само че притежателят на автомобила по този начин и не е открит.



Още едно транспортно средство попада в полезрението на детективите. Това е мрачен джип, забелязан да напуща паркинга на църквата в сутринта на убийството към 4:30 часа. Няколко месеца по-късно, през есента на 2019 година полицията схваща, че по време на следствието няколко пъти е подаван много забавен сигнал. Той е във връзка с някогашния полицейски чиновник в Ланкастър Боби Уейн Хенри, който е бил тактически офицер. Мъжът е извикан на разпит и признава, че към момента има оборудването си за битка с безредиците, само че към този момент не му става.

Хенри е лицензиран охранител, който работи даже на погребението на Миси и участва на литургията в Крийксайд. Той е отхвърлен от полицията поради полово принуждение през 1996 година. Хенри има и джип, сходен на този, който полицията вижда на паркинга на църквата в деня на убийството. Полицията е безапелационна, че е хванала гореща диря и поради обстоятелството, че някогашният служител на реда върви, накуцвайки.

Детективите търсят съвет от правосъден ортопед, който да съпостави походката му с тази на маскирания нападател от църквата. Констатациите обаче са неубедителни и той остава без обвиняване за убийството.

В помощ на случая, е оповестена премия от 10 000 $ за информация, която може да разплете убийството и да разкрие нарушителя. По-късно тя е удвоена, а по-късно се покачва до 50 000 $. От 2021 година има оповестена премия от 150 000 $ за информация, която би била потребна за залавянето на обвинения, само че все още следствието е в задънена улица. 

Полицията в Мидлотиан всеки ден получава сигнали за случая. През 2022 година е изработен подкаст, наречен True Crime Broads. В него се разисква убийството на Тери „ Миси ” Бевърс. Създателите му имат за цел да се разяснява закононарушението с цел да не бъде забравено. Хората, които стоят зад подкаста поддържат и билборд, рекламиращ премията от 150 000 $ за всяка информация, която може да помогне за разкриването на мистериозното ликвидиране.

Още от създателя:

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР