Uber се справя успешно с конкуренцията си в сектора заради

...
Uber се справя успешно с конкуренцията си в сектора заради
Коментари Харесай

UberEats вече отговаря за 10% от приходите на Uber

Uber се оправя сполучливо с конкуренцията си в бранша поради " резултата на мрежата ".

© Neil Hall Още по тематиката
Uber и Yandex сливат интервенциите си в Русия и още 5 прилежащи страни

Американската компания за споделени пътувания желае по-бързо да стартира да печели
14 юли 2017
Е-храната звъни на вратата

Глобалният пазар за доставки на свежи артикули ще доближи 80 милиарда евро през 2018 година
17 апр 2017 UberEats работи в 29 страни и съгласно проектите за бързо развиване, би трябвало да обслужва близо 200 града по целия свят до края на годината. Бизнесът на Uber с доставка на храна UberEats към този момент дава отговор за една десета от приходите на компанията, написа Financial Times. Данните са за второто тримесеие на годината. Uber не е пубилчна компания и поради това няма точна информация какви тъкмо доходи осъществя, само че съгласно вътрешни източници през тази година звеното ще направи 3 милиарда $. Макар да не пуска обществено финансовите си доклади, Uber има процедура няколко пъти в годината да дава неофициална вътрешна информация, с цел да ревизира настройките на вложителите. Възможно е скоро тези неофициални доклади да зачестят, откакто новият изпълнителен шеф на Uber Дара Косровшахи разгласи проектите компанията да излезе на борсата в идващите две години.

Силна конкуренция

UberEats стартира да работи преди две години като настрана приложение. Сега звеното за доставка на харна е една от положителните вести за компанията от Силициевата котловина, която претърпя няколко рецесии през тази години, в това число и уволняването на изпълнителния шеф и създател Травис Каланик през юни. Според данните, през второто тримесечие UberEats е отговаряла за 8-10% от общите поръчки на компанията по света. Това значат доходи сред 700 и 870 млн. $. За същия интервал, съгласно информацията, компанията е отбелязала доходи от 8.7 милиарда $.

За съпоставяне, GritHub, американската компания за доставка на храна, която се прави оценка на 4.1 милиарда $, разгласи доходи от 880 млн. $ през второто тримесечие – не изключително надалеч от индикаторите на UberEats. Самото приложение, въпреки към момента да дава отговор за относително дребна част от приходите на цялата компания, се разраства по-бързо, в сравнение с главната апликация.

Средната сметка за поръчка от UberEats е по-висока, в сравнение с междинната такава от Uber, тъй като в нея се включва и поръчаната храна. UberEats работи в 29 страни и съгласно проектите за бързо развиване, би трябвало да обслужва близо 200 града по целия свят до края на годината. На множеството места приложението не работи на облага. Самият бранш е подобен, че даже и когато работи на облага, доставките на храна допускат по-ниски маржове и висока степен на конкуренция. Миналата седмица Фейсбук стартира своя пробна услуга за доставка на храна в Съединени американски щати. Amazon също има доставка на храна от заведения за хранене – услуга, която стартира да поддържа преди две години. UberEats има и доста други съперници, като Postmates, Deliveroo, DoorDash и други, които също се борят за пазарен дял.

Предимствата на Uber

UberEats беше основана през 2014 година, като част от пробни услуги, които включваха в себе си и UberRush, UberEssentials и други, които по-късно бяха спрени. Компанията продължава да поддържа единствено UberEats и UberFreight, която предлага превоз на тежкотоварни артикули на дълги дистанции.

Uber има някои бизнес преимущества пред съперниците си, измежду които е и екипът от над 2 млн. водачи по целия свят, които могат да работят и за UberEats в градовете, където услугата е дейна. В някои градове компанията има и водачи, които работят единствено за UberEats. " Uber има огромния плюс на бързината на доставка поради резултата на мрежата ", разяснява Рохит Кулкарни от SharesPost. От Uber отхвърлят да разясняват публично приходите и облагата на UberEats, само че потвърдиха, че услугата работи на облага в една четвърт от градовете, в които работи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР