Убеден съм, че след 25 дни ще имаме събрани подписите

...
Убеден съм, че след 25 дни ще имаме събрани подписите
Коментари Харесай

Евродепутат смълча българите: Нищо чудно до дни да осъмнем с нов национален празник

Убеден съм, че след 25 дни ще имаме събрани подписите за референдум за опазване на Националния празник 3-ти март.
Това заяви основателят на Инициативния комитет за осъществяване на допитването – евродепутатът Петър Витанов. Той е началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.
По думите му самодейността за събиране на подписи е срещала на доста места административни компликации, само че и доста съидейници с всевъзможни политически благосклонности. „ Показахме, че може да има надпартийна национална идея “, разяснява Витанов пред БНР.
Той дефинира като знак за боязън изказванията, че основателите на референдума за опазване на 3-ти март като народен празник са бъдещата партия на президента Румен Радев.
„ Най-лесно е да намерят общ зложелател. Разбираема е реакцията, давам си сметка за какво се прави, само че не е това истината “. Витанов изрече безпокойство, че сред празниците през декември, когато следва да бъдат гледани в Народното събрание измененията в Конституцията, може да има опит за смяна и в датата на националния празник на страната:
„ Като нищо можем да има догадка, в която сред Никулден и Коледа ни се сервира поредна порция смяна в Конституцията и осъмнем с нов Национален празник макар недоволството и нежеланието на 70-80% от българските жители “, прeдупреди Петър Витанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР