Убавка Тончев и Костика са един творчески и житейски дует

...
Убавка Тончев и Костика са един творчески и житейски дует
Коментари Харесай

В Арт център - Плевен откриха изложба с творби на Константин Симеонов - Костика и Убавка Тончев

„ Убавка Тончев и Костика са един креативен и житейски дует и бяха неразделни в живота. За страдание Костика го няма, а през днешния ден означаваме 70 години от рождението му. Изкуството е постоянно, а всеки рано или късно ще се раздели с тази земя и е значимо, какво оставя.

Костика остави след себе си едно голямо завещание в пластики, статуи и картини – едни прелестни творби, които отразяват и неговото светоусещане за живота.

Всички плевенчани знаят паметника на Емил Димитров, който е дело на ръцете на Костика и на неговата брачна половинка Убавка.

Всички се възхищават и с наслада се снимат на „ Веселите жабчета “ във Водната каскада, които са подаяние от креативния тандем и семейство Убавка Тончев и Константин Симеонов. Най-голямата оценка за един създател е оценката на публиката, а най-искрената и най-обичащата аудитория е тази на децата и мисля, че там горе на небето Костика гледа с усмивка и наслада изпълва душата му “.

Това сподели за Дарик радио кметът на Плевен Георг Спартански, който откри в Арт център – Плевен галерия в памет на плевенския създател – ваятел Константин Симеонов – Костика, и във връзка 70-годишнината от рождението му.

Кметът Спартански означи, че картините и пластиките са превъзходни и превъзходни. Той предложи на плевенчани и на гостите на града да посетят изложбата, тъй като в действителност в Арт центъра в Градската градина има доста хубост.

„ Нека отделим по малко време в напрегнатото ни всекидневие, да се потопим в тази зала и в тази атмосфера на изкуство и на чиста хубост, с цел да може да се освободим от ядовете и напрежението на всекидневието.

Мисля, че в нашето всекидневие имаме потребност от повече хубост, творчество и оптимизъм, които ни дават тези прелестни картини и пластики “, сподели Георг Спартански.

Изложбата е отдадена на третата годишнина от кончината на Константин Симеонов – Костика, който на 26-ти октомври 2022 година трябваше да навърши 70 години.

Половинката на фамилията, Убавка Тончевсподели за Дарик:

„ Мъката и болката, които ме сполетяха при загубата на Костика ме накараха да направя тази галерия, с цел да не бъдем забравени “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР