Тялото на жертвата бе открито в здравната служба на тополовградското

...
Тялото на жертвата бе открито в здравната служба на тополовградското
Коментари Харесай

Задържан е легионерът, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник


Тялото на жертвата бе намерено в здравната работа на тополовградското село с разрушена глава Тежко закононарушение подвигна спецслужбите на крайник. Отрядът за битка с тероризма и жандармерията влязоха в тополовградското село Орешник. В рамките на няколко часа униформените издирваха някогашния легионер Иван Пачалиев, който преди повече от година стреля против служители на реда и се барикадира в дома си. Мъжът към този момент е хванат, този път ще го проверяват за убийството на локалния фелдшер, заяви „ Нова ".
Сигналът за тежкото закононарушение е подаден малко след 10 часа във вторник откакто няколко пъти хората не могли да се свържат с фелдшера. Съседка го е потърсила в здравната работа, само че там видяла Иван Пачалиев, който се е оказал и главният обвинен за убийството. Тя го е попитала дали лекарят е там, а Пачалиев й е дал отговор, че ще пристигна по-късно. Хората от цялото село го познават, защото той се е грижил за тях и ги е лекувал през годините. Жената се върнала по-късно, само че още веднъж не съумяла да влезе и се обадила в кметството. Така бил открит натрупа на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров. По първични данни той е бил с разрушена глава. „ Когато са влезнали вътре, са видели въпросният фелдшер на земята в безпомощно положение. Извикан е екип на Спешна помощ, който е установил гибелта. Колегите са се организирали бързо, направили са заградителни мероприятия ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. „ Той беше доста добър човек, напряко оплаквам. Много помагаше на хората ", сподели жена от селото. Хората описват, че в понеделник Иван Пачалиев си е наранил ръката с резачка и допускат, че по тази причина е отишъл при фелдшера. Какво е станало в здравната работа и дали в действителност той е отговорен за убийството, към този момент остава мистерия. Дори и дребното близки на някогашния легионер отхвърлиха да приказват за него. „ Не съм го виждала от седмица ", сподели Станка - вуйна на Иван Пачалиев.
Местните описват и за случай, в който насочил револвер към мъж в селото. „ За 5-6 месеца умря момчето, на което му изкара пищов ", сподели една от локалните. Седем часа след убийството Иван Пачалиев е арестуван.„ Въпросният обвинен беше локализиран в неговата къща. С сътрудници от Института по логика на психиката беше основана организация и беше изработен контакт с него. След извършените диалози той беше арестуван. Не е употребявано оръжие, лицето е живо и крепко ", съобщи Ивайло Иванов. „ Ежеседмично сътрудниците от районното ръководство са провеждали профилактични мероприятия с него ", съобщи Христо Терзийски - шеф на националната полиция. Тепърва следва и аутопсията, която да откри точната причина за гибелта на фелдшера. Криминалистите не престават работата си в здравната работа. Досъдебното произвеждане се води за осъществяване на закононарушение против служебно лице. Все още няма повдигнати обвинявания към Иван Пачалиев, само че законът планува пожизнен затвор. Той е някогашен боен от френския задграничен легион. Имал е позволение за пушки и револвер.
На 20 февруари предходната година униформени го потърсиха поради прокурорска кореспонденция за опасност против човек. Тогава Пачалиев откри огън против тях и се барикадира в дома си. Остана по този начин повече от денонощие, като в интервенцията участваха над 80 служители на реда, в това число от спецотряда „ Кобра ". Мъжът е бил разследван и за браконирество, има и няколко санкции за противозаконна сеч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР