Тялото на един от двамата моряци, изчезнали при сблъсъка на

...
Тялото на един от двамата моряци, изчезнали при сблъсъка на
Коментари Харесай

Намериха тялото на един от двамата моряци, изчезнали в Балтийско море

Тялото на един от двамата моряци, изчезнали при конфликта на два кораба в Балтийско море край крайбрежията на Швеция, е открито на борда на преобърнат датски транспортен съд. Вторият член на екипажа на потърпевшия морски съд към момента е в неопределеност.

Призори, при неприятна видимост поради тъмнината и спусналата се мъгла, 90-метров английски товарен транспортен съд удря 55-метров датски морски съд край остров Борнхолм. Шведски следователи позволяват като причина " тежко пиене " и занемаряване на ограниченията за сигурност. Моряци от борда на английския транспортен съд чули крясъци на хора, паднали зад борда.

На преобърнатия датски транспортен съд, който плавал без товар, имало единствено двама души. Организираната неотложно интервенция за издирването им с датски и шведски екипи продължава без триумф. Температурата на водата в региона е четири, а на въздуха - към пет градуса.

" Не смеем даже да допускаме какви са възможностите им. Зависи по какъв начин са били облечени ", съобщи Бент Бломквист, началник на морско избавително сдружение.

В зоната на конфликта работят и екипи за ограничение на замърсяването от изтекло гориво.

" Преобърнал се е транспортен съд и това крие опасности за околната среда. Подготвяме се и за този сюжет, само че не знаем до каква степен е стигнало замърсяването ", добави Бент Бломквист.

Не е известно какъв товар е превозвал записаният във Англия морски съд. В момента на удара и двата кораба са плавали в една и съща посока, в шведски териториални води.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР