Тяло, което остава младо завинаги. Тази концепция е храна за

...
Тяло, което остава младо завинаги. Тази концепция е храна за
Коментари Харесай

5 лесни начина да спрем стареенето

Тяло, което остава младо вечно. Тази идея е храна за безчет романи и филми, да не приказваме за горещите очаквания на доста от нас. И макар че прекъсването на вашето физическо положение на едно място към момента е част от научната фантастика, можете да извършите лесни, подкрепени от науката избори за метод на живот, които могат да предотвратят резултатите от стареенето.

1. Спрете да пиете газирани питиета

Няма такова нещо като газиран шадраван на младостта. Оказва се, че е тъкмо противоположното. Проучване в Университета на Калифорния - Сан Франциско установило, че тези, които използват повече газирани безалкохолни питиета, имат по-къси теломери - частта от нашите кафези, която държи ДНК. Теломерите се съкратяват с придвижване на възрастта. Когато станат прекомерно къси, те умират. Регулярната приложимост на безалкохолни газирани питиета може да окаже въздействие на развиването на метаболитни болести чрез ускореното стареене на клетките.

2 Намалете захарта

Ефектът на захарта върху наддаването на тегло не пречи на доста от нас да се отдадем на това прелъщение. Но в случай че ви кажем, че можете да изглеждате по-възрастни, бихте ли траяли? Кожата ни се поддържа от две съединения, колаген и еластин, които я поддържат плътна и млада. Според изследване, оповестено в списание Clinical Dermatology, когато се употребява доста захар, тя се свързва с аминокиселините в колагена и еластина, като ги поврежда и блокира напъните на организма за възобновяване.

3 Намали напрежението

Когато редуцирате захарта, стремете се да намалите и напрежението. Харвардското здравно учебно заведение оповестява, че хроничният стрес също може да редуцира теломерите. Теломерите освен редуцират дословния развой на стареене, само че хората с по-къси теломери са изложени на риск от съществени болести, в това число сърдечни болести и рак.

4 Пийте единствено умерено

Алкохолът дехидратира организма и предизвиква инфектиране - два директни пътя, с цел да изглеждате по-възрастни. През 2019 изследване измежду повече от 3200 дами откри, че тези, които употребяват повече от 8 чащи алкохол седмично имат повече горни бръчки по лицето, подутина под очите, орални гънки, загуба на размер на лицето и кръвоносните съдове, спрямо дамите, които пият умерено или въобще не пият.

5 Наспивайте се

Според изследване, оповестено в издание за клинична и пробна дерматология, дамите, които споделят, че постоянно получават първокласен сън, имат 30% по-добро възобновяване на кожната преграда и доста по-ниско присъщо стареене на кожата от дамите, които оповестяват за неприятен сън За да останете млади, не пестете от съня. Експертите предлагат седем до девет часа първокласен сън всяка вечер. И с цел да преживеете живота си най-здравословно, откажете се от цигарите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР