Тя се надява на обединение с държавата за подкрепа и

...
Тя се надява на обединение с държавата за подкрепа и
Коментари Харесай

Икономиката няма да издържи, ако бъде въведен тотален локдаун, обяви Фандъкова

Тя се надява на обединяване с страната за поддръжка и за модернизацията на Топлофикация-София. В ефира на Българска национална телевизия Фандъкова открои две значими задания за Топлофикация София – намирането на механизъм за отплата за голямата разлика сред цените и стратегическата задача, с която се показа новият проект, написа " Стандарт ".

Кметицата разяснява и огромното разпространяване на ковид. Тя предизвести, че вирусът е подъл и всеки, който има опция и може да се имунизира, би трябвало да се имунизира. При едно по-тежко превозване на вируса има тежки последици за организма.

В София е най-големият % на имунизираните, само че е извънредно непълен. Това, което прави Столична община е, че се включи интензивно и не престават да откриват нови пунктове за имунизация, уточни Фандъкова.

По отношение на зеления документ, Фандъкова уточни, че той е положително решение, само че при нас за жалост се случи най-после, без връзка и сътвори терзания и безпорядък. Зеленият документ стана причина за сензитивно увеличение на имунизираните, като за последните 10 дни имунизираните в София са към 60 000 души, регистрира Фандъкова.

Тя посочи, че най-сериозен е контролът по съблюдаване на ограниченията в градския превоз.Повечето хора в градския превоз съблюдават разпоредбите и носят маски, удовлетворена е Фандъкова.  Тя означи, че Столична община обезпечава придвижване на градския превоз без понижение на графика и без ограничение на транспортната задача. Загубите са към 50 млн. лв. за целия градски превоз.

Фандъкова предизвести, че обстановката в общинските лечебни заведения, а и освен е доста тежка, като няма информация дали са връщане пациенти. Ние нямаме добър разговор с Министерство на здравеопазването както преди, само че се опитваме да оказваме помощ. Софийският действен щаб не е спирал да работи, тъй че на локално равнище се опитваме да вършим това, което ни е по опциите, увери кметът на София. 

 Тя уточни, че общинските лечебни заведения са извънредно натоварени, интензивни свободни кревати съвсем няма. Другата теза на Йорданка Фандъкова е, че учебните заведения трябваше да бъдат затворени последни, а в този момент бяха затворени първи. Има незабавни процедури за проби, организация и това е най-голямото предизвикателство да се върнат децата в учебно заведение, тъй като това ще бъде доста пагубно за тях, за родителите и за учителите, акцентира Фандъкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР