Тя имаше всички необходими качества да се превърне в една

...
Тя имаше всички необходими качества да се превърне в една
Коментари Харесай

Тя беше родена за звезда, но обърна гръб на Холивуд

Тя имаше всички нужни качества да се трансформира в една от най-големите звезди на Холивуд на века. Дъщеря на една от най-големите митове на рок музиката, муза на Бертолучи, основно настоящо лице в един именит музикален клип още преди да навърши пълноправие, същинска фешън икона от 90-те и актриса в една от най-обичаните кино трилогии, създавани в миналото.

Лив Тайлър.

Актрисата, позната с функциите си на Арвен във „ Властелинът на пръстените “, Грейс Стампър в „ Армагедон “ и Мег в „ Останалите “ може да се похвали с това, че отводът да стъпи на олимпийския връх в киното, е нейн напълно персонален избор.
               

45-годишната актриса и щерка на фронтмена на „ Аеросмит “ – Стивън Тайлър, към този момент повече от две години е непринудено отвън света на киното, откакто самата тя се сблъскa лично с жестокостта на Холивуд - дискриминирането по отношение на дамите и изключително тези към този момент трансферирали 30-те.

Две години преди да се развихри абсурда с Харви Уайнстийн, което вдъхна живот на придвижвания като Me Too, Лив Тайлър се осмели да хвърли светлина върху едни от най-тъмните кътчета във филмовата промишленост. „ На моята възраст в Холивуд към този момент си нещо като втора употреба човек “, споделя тя в едно свое изявление тогава. Тайлър приказва за тенденциозното отношение към дамите по отношение на възрастта им. Тогава самата тя е на 38.

„ Когато си тийнейджърка или си в 20-те си години, има толкоз огромно многообразие от функции на девойки, които се вълнуваш да изиграеш. Нещата обаче надалеч не са толкоз занимателни, когато започнеш да виждаш по какъв начин нещата и отношението към теб се трансформират. “
               

Ефектът от думите ѝ се усети по нейното все по-отчетливо неявяване от екрана и въпреки и доста други актриси да споделят истории за дискриминирането против дамите в Холивуд, точно за Лив Тайлър стартира да се популяризира слухът, че с нея се работи „ мъчно “.

Самата тя споделя в едно свое изявление за списание „ Портър “ следното: „ Аз съм феминистка и се гордея с това. През целия ми живот са ме наричали фанатик по контрола, тъй като постоянно съм обръщала внимание на детайлите; неразумна, тъй като съм следвала сърцето си и съм поемала рискове; казвали са ми, че нямам цедилка на езика и даже са ме наричали луда за това, че споделям това, което мисля и не одобрявам всички несправедливости от страна на хората. Изненадвам се, когато това се случва, само че това ме стимулира да работя още повече, с цел да пазя това, в което имам вяра както поради самата мен, по този начин и за всички останали дами. “
               

Протестите на Лив Тайлър, която става звезда още с присъединяване си в музикалния клип на песента Crazy на „ Аеросмит “ и е избрана като една от най-красивите дами в Холивуд, за равноправното отношение към дамите в промишлеността могат да бъдат проследени обратно във времето.

Точно на върха на кариерата ѝ, когато третият филм от трилогията „ Властелинът на пръстените “ – „ Завръщането на краля “, потегля по кината, физиката на младата Лив Тайлър, която тогава е едвам на 25 години, стартира да се разисква из офисите на продуценти и режисьори в Холивуд.

Без да се опасява от следствията през 2003 година Тайлър споделя, че са я предизвестили да „ отслабне, в случай че желае да получава още функции “.
               

„ Аз обаче отхвърлям да последвам стандартите на Холивуд. За останалата част от света съм слаба и се одобрявам такава, каквато съм “, е отговорът на актрисата към поставения ѝ ултиматум.

Може би смелостта и непримиримостта ѝ към несправедливостите в промишлеността се дължат на ранното ѝ и внезапно нахлуване в този нечовечен свят. Лив Тайлър е щерка на модела Бебе Буел и на към този момент упоменатия фронтмен на „ Аеросмит “ Стивън Тайлър. Лив схваща, че Стивън е нейн татко едвам в юношеските си години. На 14-годишна възраст тя към този момент дефилира на стилния подиум, а още преди да навърши пълноправие се снима за корицата на фешън списание дружно с тогавашното си гадже Хоакин Финикс.

Лив Тайлър има три деца от двата си брака – с музиканта Ройстън Лангдън и спортния сътрудник Дейв Гарднър, с който се раздели предходната година. В момента тя живее отвън светлината на прожекторите. В профила ѝ в Инстаграм, където има повече от 2 млн. почитатели, няма да видите лъскави фотоси от фотосесии или от аления килим. Ще видите фотоси от фамилен къмпинг, последният паднал зъб на дребната ѝ щерка и една несъвършена домашно направена торта за рожден ден.

Това е Лив Тайлър през днешния ден. А може би постоянно си е била такава. Истинска, непоколебима, неподправена и смела.
               
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР