Тя е талантлива, умна, красива и е едно от най-чаровните

...
Тя е талантлива, умна, красива и е едно от най-чаровните
Коментари Харесай

Габи Петрова: Красавицата и атлетиката

Тя е надарена, интелигентна, красива и е едно от най-чаровните лица на българския спорт. Тя е Габриела Петрова - Атлет номер 1 на България за 2020 година За себе си споделя, че е най-щастлива, когато е в залата, а нейната отдаденост на спорта се отплаща с триумфите, които реализира в тройния скок.

Габи е красива млада дама, а съвършеният външен тип добавя облика на чаровното момиче, което печели хиляди почитатели с изключение на с гения си, и с естествената си усмивка. Затова прекарахме дружно един ден в Пловдив, където атлетката ни позволи в нейния свят. И по този начин, срещнахме се първо в салона за хубост.

" Преди всичко ние сме дами. Мисля, че това е почитание към теб самия, към хората, които те поддържат на стадиона и те гледат. В последните години може да видите все по-красиви лица на пистата, с прически, с грим. Знаете, че след месеци на тежки тренировки, надпреварите са празник за нас, а пък за всеки празник човек желае да наподобява добре. Още повече, че ние като спортисти сме и посланици на нашата страна. Вярвам, че ние сме известни по света освен със спортните си достижения, а и с това, че българките са едни от най-красивите дами. Смятам, че би трябвало да продължаваме да го засвидетелстваме. Най-важното е да си в естетика със себе си, с вътрешния си свят. Ако обичаш себе си, външността си, тялото си, това проличава ужасно доста, когато застанеш на пистата. ", сподели Петрова пред bTV.



Като една сполучлива и красива жена, Габи има доста обожатели и почитатели в обществените мрежи. " Славата е нещо преходно. Днес я има, а на следващия ден я няма. Животът може да ни сервира какви ли не тествания. Както си на върха, по този начин в идващия миг можеш да бъдеш пропуснат. Още повече, че спортът ме е научил на това да бъда извънреден реалист към задачите си, към мен самата, към личните си благоприятни условия. Предпочитам резултатите ми на пистата да приказват за мен самата повече, в сравнение с каквото и да кажа в този момент на голи приказки. Научила съм се с годините, че това, което си изработиш е несъмнено, че няма кой да ти го вземе. "



Чаровната лекоатлетка споделя, че сърцето е свободно, а за нея е значимо да бъде с човек, с който гледат дружно в една посока.

Най-голямата опора е нейното семейство, което живее в Харманли. Най-добрата другарка е нейната майка Снежина.

" Майка ми и татко ми са най-близките ми хора. Допитвам се до тях и най-важните решения в живота ми ги взимаме дружно. Всяка една победа и всеки един резултат е отдаден на тях. Обичам ги доста, благодаря им за всичко и ще направя всичко допустимо да ги накарам да се гордеят с мен. ", безапелационна е сребърната медалистка в тройния скок от европейското състезание в зала в Прага през 2015 година



И по този начин, след близо 3-часовия престой в салона, е време за подготовка, а ние се насочваме към залата.

Олимпийските игри в Токио бяха отсрочени с една година поради пандемията от COVID-19. Организаторите от Япония и МОК вършат всичко по силите си за тяхното безвредно осъществяване това лято, въпреки че се прокрадват и отзиви, че те още веднъж няма да се състоят.

Въпреки това и Габи, и персоналният й треньор Атанас Атанасов се надяват Игрите да се проведат.

" Габи е доста стимулиран играч, който знае какво желае и знае по какъв начин да го реализира. Знае по какъв начин да преследва нещата, с цел да реализира крайната си цел. Решихме да пропуснем зимния сезон. Всичко ще бъде ориентирано към лятото, към подготовка за олимпийските игри в Токио. Засега нямаме точна концепция по кое време ще стартираме, по кое време ще са първите надпревари. В момента, в който е подготвена да започва, ще го създадем. ", обясни Атанасов.

Един от най-големите тласъци за атлетката са децата от нейния клуб " Локомотив " Пловдив, за които е образец и ентусиазъм да тръгнат по нейните стъпки.



" Детските очи, детските страсти са доста чисти. Тях не можеш да ги сбъркаш. Виждам ги по какъв начин ме гледат, желаят все да ме питат нещо. Хубавото при нас е, че макар че упражняваме при разнообразни треньори, клубната принадлежност при нас е доста мощно изразена. Всяко едно дете, което е стъпило в залата, знае какво значи " Локомотив " Пловдив. Знае, че ние сме едно семейство, не сме просто клуб, ние сме тим. Аз желая да ги науча на най-хубавите неща от мен. Виждат ме да рева от време на време, да се нервирам, когато нещо не се получава, само че това е моментът, в който притискам зъби и считам, че мога да им оказа помощ с нещо. Вярвам, че би трябвало да мислим положително. Човек каквито мисли има, такива неща притегля към себе си. Дано най-хубавото да следва. ", добави Габи Петрова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР