Тя е наблюдаващ по проверката на видеозаписа, в който тя

...
Тя е наблюдаващ по проверката на видеозаписа, в който тя
Коментари Харесай

Кьовеши проверява видео с Танева, която казва: Да излъжем Европа, за да не спре парите

Тя е наблюдаващ по инспекцията на видеозаписа, в който тя моли зеленчукопроизводителите да не повдигат тематиката с корупцията. „ Биволъ “ разгласи, че представител на медията е свикан в Икономическа полиция към Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) на Министерството на вътрешните работи (МВР), на която е разпоредена инспекцията по проблема. По-късно за съществуването на кореспонденция е доказано и от Върховната касационна прокуратура (ВКП). Останалите пет тематични сигнала на „ Биволъ “ от юни 2021 година, изпратени до президента и служебния министър председател по отношение на източване на евросредства, са на път също да бъдат препратени към Европрокуратурата по решение на ВКП. Говорителката на Лаура Кьовеши отговори на „ Биволъ “, че офисът на основния прокурор на Европейски Съюз няма право да разяснява каквото и да било във връзка едно „ настоящо следствие “.  

Подчинените на основната прокурорка на Европейски Съюз Лаура Кодруца Кьовеши ревизират записа, в който някогашната министърка на земеделието, храните и горите в кабинета „ Борисов “ Десислава Танева приканва в прав текст за укриване на финансовите измами при осъществяване на европейските стратегии в България.

„ Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това (финансиране) ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което сектора искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ! “. Това съобщи в скандалния видеозапис от онлайн срещата Десислава Танева. Видеото е оповестено от „ Биволъ “ на 8 юни 2020 година „ Танева: Да излъжем Европа, с цел да не спре парите “, гласеше заглавието на материала (вижте още веднъж видеото).

Записът е най-вероятно от 27 март 2020 година Тогава е извършен Консултативен съвет по зарзаватчийство и зеленчукопроизводство по видеовръзка сред МЗХГ и зеленчукопроизводителите.

Официално в профилираните в земеделие медии беше обявено, че Десислава Танева и нейните заместници са показали пред сектора ограничения, които имат намерение да подхващат във връзка с бранш плодове и зеленчуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР