Тя е известна с уникалния си начин за събиране на

...
Тя е известна с уникалния си начин за събиране на
Коментари Харесай

Чудо! Откриха изчезналата рядка синя пчела/ФОТО/

Тя е известна с неповторимия си метод за събиране на пъстър прашец
Изключително рядка синя пчела, която за последно е забелязана преди четири години, е открита от откривател на Природонаучния музей във Флорида, написа БГНЕС.

Металическото насекомо синя каламинта е било намерено единствено в четири области, „ общо 16 квадратни благи от борови храсталаци до езеро Уейлс Ридж във Флорида “, споделя музеят в известие.

Откритието бележи необикновен пробив, до момента в който учените се надпреварват да научат повече за синята пчела, която сега е включена в Държавния проект за деяние за дивата природа на Флорида като тип с най-голяма потребност от запазване.

„ Бях отворен за опцията въобще да не намерим пчелата, тъй че първият миг, когато я забелязахме в полето, беше в действителност трогателен “, споделя в известието докторантът Чейс Кимъл, който откри пчелата. Тя е известна с неповторимия си метод за събиране на пъстър прашец. " Ние наблюдавахме лъскавата синя пчела, която сграбчва цветето и трие главата си върху горната му част два или три пъти, преди да премине към друго цвете ", сподели Кимъл пред Си Ен Ен. " Като четяхме за това неповторимо държание, бяхме много шокирани, само че доста повече, откакто го видяхме.

 " Въпреки че намирането на синя каламинта успокои учените, че пчелата към момента съществува, без значение от въздействието, което хората са оказали върху околната й среда, към момента е малко известно за държанието, биологията и потребностите на местообитанията на типа. Кимъл и неговият консултант Джарет Даниелс понастоящем работят върху двугодишен проучвателен план за установяване на актуалната популация на синята пчела и навиците на гнездене и хранене на типа. Преди откритието сини пчели са засичани единствено на четири места по южната част на билото на езерото Уелс Ридж. Тази пролет Кимъл съумял да запише синята пчела в седем нови области, в които в никакъв случай не е била забелязвана, доказвайки, че известният им обсег е по-голям, в сравнение с учените считат.

Самотната по природа пчела не живее в огромна колония. Всяка женска построява гнездо и не се грижи за своите дребни. Проектът ще разреши на учените да схванат повече за навиците и желанията на гнездене на пчелите, нито един от които сега не им е прочут.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР