Twitter възнамерява да принуди Илон Мъск да плати договорените 44

...
Twitter възнамерява да принуди Илон Мъск да плати договорените 44
Коментари Харесай

Twitter иска да принуди Мъск да плати планираните от него 44 млрд. долара за социалната медия



Twitter има намерение да принуди Илон Мъск да заплати контрактуваните 44 милиарда $ за закупуване на софтуерната компания, откакто по-рано във вторник шефът на Tesla разгласи, че " покупката не може да продължи напред ", в случай че обществената медия не успее да удостовери броя на подправените и спам сметки, оповестява " Файненшъл таймс ".

Базираната в Сан Франциско група направи мненията в подробна документи, която също по този начин обрисува бурните седмици в края на март и през април, когато Мъск разкри, че се е трансформирал в огромен акционер в компанията, придобивайки над 9% от акциите, след което съобщи, че ще закупи Twitter, трансформирайки я в частен бизнес план.

" Twitter се ангажира да приключи договорката на контрактуваната цена ", обявиха от компанията във вторник, макар че в нейната към момента лична платформа Мъск заплаши да се откаже от договорката.

В понеделник Мъск инжектира съществени подозрения по отношение на приключването на договорката, заявявайки, че " не е изключена " по-ниска цена за придобиването на Twitter. Той също по този начин се подигра на основния изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал в платформата за обществени медии, че не е дал доказателство за броя на подправените и спам профили.

През последни седмици акциите на Twitter се търгуваха под контрактуваната от Мъск оферта за възнаграждение на 54,20 $ за акция, само че поевтиняха още по-рязко, откакто милиардерът предложи, че може да се откаже от договорката.
В понеделник акциите на Twitter поевтиняха с над 8%, затваряйки на равнище от $37,39 за акция.

Продължаващите и през днешния ден изказвания на Мъск водят до ново поевтиняване на акциите на Twitter с към 1,8% към Щатски долар 36,72 преди старта на днешната търговия на Уолстрийт.

Goldman Sachs би спечелила 80 млн. $, а JPMorgan 53 млн. $ от консултирането на Twitter по договорката, демонстрират документи на компанията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР