Twitter обяви абонаментна услуга за 7,99 долара на месец, която

...
Twitter обяви абонаментна услуга за 7,99 долара на месец, която
Коментари Харесай

Туитър въвежда нова тарифа за потребителите си

Twitter разгласи абонаментна услуга за 7,99 $ на месец, която включва наследник чек, който в този момент се дава единствено на тествани сметки, защото новият притежател Елон Мъск работи за преразглеждане на системата за инспекция на платформата тъкмо преди междинните избори в Съединени американски щати, съобщи „ Ройтерс “.

В актуализация за устройствата с Apple iOS, налична в Съединени американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство, Twitter съобщи, че потребителите, които „ се записват в този момент “ за новата услуга „ Twitter Blue с верификация “, могат да получат синия чек до имената си „ тъкмо както звездите, фирмите и политиците, които към този момент следвате “.

Не стана ясно незабавно по кое време абонаментът ще бъде пуснат..

Това, че всеки може да получи синия чек, може да докара до комплициране и увеличение на дезинформацията преди изборите във вторник, само че Мъск написа в събота в Twitter в отговор на въпрос за риска от самозванци, които се показват за тествани профили – като политици и изборни чиновници – че „ Twitter ще спре акаунта, който се пробва да се показа за подобен, и ще задържи парите! “

„ Така че, в случай че измамниците желаят да създадат това милион пъти, това е просто цялостен куп безвъзмездни пари “, сподели той.

Но мнозина се притесняват, че почналите в петък широкомащабни съкращения могат да разрушат защитните огради за модериране и инспекция на наличието в обществената платформа, която обществените организации, изборните комисии, полицейските ръководства и новинарските организации употребяват, с цел да осведомят надеждно хората.

Промяната ще постави завършек на сегашната система за верификация на Twitter, която беше въведена през 2009 година за сметки на известни персони и политици. В момента Twitter разполага с към 423 000 тествани акаунта, доста от които са редови публицисти от целия свят, които компанията ревизира без значение от броя на почитателите им.

Експертите показаха съществени опасения по отношение на нарушаването на системата за инспекция на платформата, която, въпреки и да не е съвършена, оказва помощ на 238-те милиона консуматори на Twitter всекидневно да дефинират дали сметките, от които получават информация, са достоверни. Настоящите верифицирани сметки включват известни персони, спортисти и авторитетни персони, както и държавни организации и политици от целия свят, публицисти и новинарски организации, деятели, компании и марки, както и самия Мъск.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР