Twitter няма да може да разкрие исканията за наблюдение, които

...
Twitter няма да може да разкрие исканията за наблюдение, които
Коментари Харесай

Twitter загуби правна битка срещу американското правителство

Twitter няма да може да разкрие настояванията за наблюдаване, които получи от американското държавно управление, откакто федерален арбитър одобри държавните причини, че това ще се отрази отрицателно на националната сигурност, съобщи Ройтерс.

Това решение на арбитър Ивон Гонсалес Роджърс поставя завършек на траяла 6 години юридическа борба, откакто през 2014 година обществената мрежа подаде иск против Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, целящ да и даде опцията да разгласява настояванията за информация, които е получила от държавното управление, като част от своя „ Доклад за бистрота “. От Twitter настояват, че възбраната против разкриването на държавните претенции нарушава свободата на словото.

Роджърс удовлетвори настояването на държавното управление за отменяне на делото на Twitter, като зяави, че желае на обществената мрежа може да докара до навреди на националната сигурност.

Съдебният желае на Twitter пристигна след месеци на безуспешни договаряния с държавното управление и означи нова ескалация на борбата сред интернет колосите и настояванията на държавното управление за откриване на персонална информация на консуматори.

Технологичните компании в Съединени американски щати започнаха да търсят повече изясненост по отношение на връзките си с американските управляващи и по-специално разследващите организации, след разкритията на някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати Едуард Сноудън, които разкриха мащаба на програмата за шпионаж на американските управляващи, в това число и върху жителите на Съединени американски щати.

От Twitter не дадоха отговор на настояването на Ройтерс за коментар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР