Twitter Inc. започна да съкращава служители, включително софтуерни инженери по

...
Twitter Inc. започна да съкращава служители, включително софтуерни инженери по
Коментари Харесай

Мъск размаха секирата! Започна да съкращава служители

Twitter Inc. стартира да редуцира чиновници, в това число софтуерни инженери по данни (ИТ чиновници, чиято съществена работа е да приготвя данни за аналитична или оперативна употреба), по време на първия ден на Илон Мъск като началник на компанията, заяви бизнес телевизия CNBC.

Според информацията на CNBC, чиновник, напускащ централата на Twitter в Сан Франциско, се е разпознал като инженер по данни за компанията и е споделил, че неговият управител преди малко го е уволнил.

От CNBC не съумяха на този стадий да ревизират самоличността на хората, които напуснаха централата на Twitter и разговаряха с кореспонденти.

Един чиновник в Twitter, очакващ информация за съкращения или за нови планове, сподели пред CNBC, че в по-голямата си част личният състав е в незнание. Мъск се срещаше със относително нископоставени инженерни мениджъри, означи този човек.

В известия в пресата преди приключването на договорката се споделяше, че Мъск е възнамерявал съкращения до 75% от личния състав на закупената от него обществена медия.

Twitter не отговори незабавно на настояването за коментар по отношение на съкращенията.

В четвъртък няколко висши ръководители към този момент напуснаха компанията, в това число основният изпълнителен шеф Параг Агравал и финансовият шеф Нед Сегал, заяви Дейвид Фабер от CNBC.

Ръководителят на правната политика, доверието и сигурността на Twitter Виджая Гаде също беше уволнен, заяви The Washington Post.

Именно Виджая Гаде беше виновен за възбраната на акаунта в Twitter на някогашния президент на Съединените щати Доналд Тръмп.

Междувременно Тръмп поздрави Мъск за покупката на обществената медия и показа, че му е било " казано ", че акаунтът му ще бъде възобновен в понеделник.

It’s happening

Entire team of data engineers let go. These are two of them
— Deirdre Bosa (@dee_bosa)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР