Творци от музикалните състави на БНР излизат тази вечер на

...
Творци от музикалните състави на БНР излизат тази вечер на
Коментари Харесай

Творци от музикалните състави на БНР излизат тази вечер на пореден протест пред Народния театър

Творци от музикалните сформира на БНР излизат довечера на следващ митинг пред Народния спектакъл в столицата.

Те упорстват за покачване на бюджета на БНР, което да разреши нарастване на заплатите им.

Десетки реализатори от Симфоничния оркестър, Смесения хор, Биг бенда на радиото и Оркестъра за национална музика се включиха в протестните акции през миналите месеци, с цел да слагат остро въпросите за финансирането и с искане бюджетът на БНР да бъде повишен целево за музикалните сформира, с цел да може възнагражденията им да се покачат с 50 %.

Още в края на февруари тази година оркестрантите и хористите от Симфоничния оркестър, Биг бенда, Оркестъра за национална музика, Смесения хор на БНР изпратиха писмо до президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, ръководителя на Комисията по просвета и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и министъра на финансите Владислав Горанов, в което се споделяше: „ Музикалните сформира на БНР получават едни от най-ниските хонорари в страната, към този момент е реалност и напускането на скъпи експерти от състава на БНР и това може да се отрази сериозно на качеството на музикалната продукция ".

Ефективният митинг на музикалните сформира на БНР стартира на 23 април сутринта през постройката на Радиото на бул. " Драган Цанков " 4. Около 200 души пяха " Върви народе възродени " и показаха възмущението си от ниското възнаграждение на висококвалифицирания им труд. В тяхна поддръжка застана и генералният шеф на БНР Александър Велев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР