Твърдолинейният поддръжник на Брекзита Борис Джонсън спечели надпреварата за лидер

...
Твърдолинейният поддръжник на Брекзита Борис Джонсън спечели надпреварата за лидер
Коментари Харесай

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания, обеща Брекзит до 31-ви октомври

Твърдолинейният покровител на Брекзита Борис Джонсън завоюва конкуренцията за водач на ръководещата Консервативна партия и ще стане идващият министър-председател на Обединеното кралство, заяви Асошиейтед прес.

Той победи противника си Джереми Хънт с голямо болшинство при гласуването на партийните членове и на следващия ден ще поеме премиерския пост от Тереза Мей.

Джонсън даде обещание, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз на плануваната дата 31 октомври, даже това да значи Брекзит без договорка.

" Като някой латентен колос ние ще се издигнем посредством по-добро обучение, по-добра инфраструктура, повече полиция, фантастично широколентово разпространяване във всяко едно домакинство. Ще обединим тази удивителна страна и ще я придвижим напред ".

" Знам, че ще има хора, които ще слагат под въпрос мъдростта на решението ви и може да има някои хора, които към момента се чудят какво са създали. Аз просто ще ви посоча, че нито една партия няма монопол на мъдростта. Но в случай че погледнете историята на последните 200 години от съществуването на тази партия (Консервативната партия), ще видите, че ние, консерваторите, сме имали най-хубавите хрумвания ".

" Ще активизираме страната. Ще реализираме Брекзит на 31-ви октомври и ще се възползваме от всички благоприятни условия, които ще ни донесе един нов дух ", уточни новият английски министър председател.

Относно главните цели, стоящо пред него, Борси Джонсън сподели: " Осъществяването на Брекзит, обединяване на нашата страна и победа над Джереми Корбин от Лейбъристката партия ".

Очакват го обаче компликации, защото Народното събрание е решен да не му разреши да изкара страната от блока без съглашение за овакантяване, означи АП. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР