Твърденията за подслушване на протестиращи се потвърждават от разказите на

...
Твърденията за подслушване на протестиращи се потвърждават от разказите на
Коментари Харесай

В ГДБОП записвали на лист подслушаното от протестиращи

Твърденията за подслушване на протестиращи се удостоверяват от разказите на чиновници на ГДБОП. Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия за следствие на полицейските дейности от предишното лято Николай Хаджигенов. В сряда при закрити врата бяха изслушани чиновници на дирекцията. Според Хаджигенов те са разказали по какъв начин по време на подслушване са записвали на листи формат А4 обособени изречения, а не в секретни тетрадки, какъвто би трябвало да е редът.

Цялата прокурорска кореспонденция, по която е вършено следенето, не е импортирана в деловодството, а е носена на ръка от някогашен началник на отдел " Контратероризъм ". Въпросните документ е основанието за разрешаване на СРС-та. Спецпрокуратурата е образувала дело за протест и въоръжено въстание по текст от Наказателен кодекс, който в никакъв случай преди този момент не е бил употребен. Наскоро от прокуратурата оповестиха, че обвинявания са повдигнати на предприемача Васил Божков, само че отхвърлиха задачата на подслушването да са били елементарни протестиращи.

Според Хаджигенов в ГДБОП са работили непрестанно и постоянно им е плащан ексклузивен труд.

" Става въпрос за фрапантно нарушаване на концепцията за правда - някой от някъде идва и стартира да разпорежда нещо, и цяла дирекция на БОП-а стартира да работи по митингите ", съобщи той.

Хаджигенов добави, че има подозрения, че записите с полицейския побой против протестиращи от камерите на министерския съвет са " пипани ". Според него има нарушавания в таймкода на фрагментите. Пострадали от насилите твърдяли, че са ги пръскали със сълзотворен спрей, а тези фрагменти липсвали. По думите на Хаджигенов експертиза ще откри дали има интервенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР