Твърденията на Борисов за манипулиращ софтуер се отнасят за ведомствените

...
Твърденията на Борисов за манипулиращ софтуер се отнасят за ведомствените
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Бензиностанциите с манипулиращ софтуер са ведомствени

Твърденията на Борисов за манипулиращ програмен продукт се отнасят за ведомствените бензиностанции, за които ние тръбим от години. Когато най­-накрая страната откри потенциал и се обърна и към тях, и стартира да ги ревизира, видя това, което ние твърдим, че се случва – че или изобщо нямат фискални апарати и нямат връзка с Национална агенция за приходите, или ги манипулират. Радвам се, че страната, в лицето на Бойко Борисов, стигна до този извод. Това сподели за предаването " 12+3 " по " Хоризонт " изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Той регистрира, че всички членове на Асоциацията са издържали инспекциите и не е открит манипулиран бранш. Това изказване не се отнася за тези вериги, които са членове на Петролната и газова асоциация. Те се ревизират от страната и при тях всичко е окей. Освен това имат и прецизен вътрешен надзор.

" В България има към 3200 легални бензиностанции, издигнати съгласно всички условия на закона, и към 7000 по този начин наречени " ведомствени ". Няма формулировка за " ведомствени ". Те би трябвало да обслужват единствено вътрешните, личните коли на съответната компания, само че те продават и на дребно. Тези са бензиностанциите, в които контролът е занижен, в които една част от контрабандата се осъществя на краен пункт и се кешира контрабандното гориво. Там са проблемите и там страната е на път да насочи вниманието си.

Ведомствените бензиностанции са крайният пункт, на който оня, който е осъществил по някакъв метод контрабанда на горива и би трябвало да ги осъществя на пазара, с цел да си върне парите в кеш и с облага, ги осъществя поради занижения надзор ", сподели Делчев.

Асоциацията утвърждава въвеждането на нови ограничения за битка със сивия бранш, само че е нужен и повишен надзор, тъй като легалните производители вършат разноски за нововъведенията, а тези в сивия бранш постоянно си ги икономисват, посочи той:

" Ведомствените бензиностанции са изходът на веригата, само че се допуска, че въпреки всичко би трябвало да се влияе и на входа с всички благоприятни условия, най­общо казано, за контрабанда на горива или заобикаляне на данъчните закони при търговията с горива. Не е единствено контрабандата в дословния смисъл – вкарване на гориво през границите, а и мним експорт, разбъркване на гориво с на различен вид химически съединения и показване не за гориво, а за мазут или изобщо съединения с по­ниска акцизна ставка. Всички тези форми водят до този резултат. Премиерът е прав, че в случай че се затворят тези вериги, евентуално в хазната ще влязат най-малко 1 милиард лв. ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР