Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения не са верни. Това,

...
Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения не са верни. Това,
Коментари Харесай

Акад. Денков: Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения, не са верни

Твърденията, че единствено ПП-ДБ взимат решения не са правилни. Това, което и политиците, и публицистите знаят е, че има два метода да се вземат управнически решения. Единият е през лобизъм - когато идват познати и по разнообразни способи съумяват да убедят ръководещите да вземат решения в интерес на едни или други групи хора. Това съобщи министър-председателят Николай Денков пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Това, което може да се каже, че доста постоянно дефинира решенията в България и това е една от заболяванията, които имаме при ръководство на нашата стопанска система ", добави той.

" Самият факт, че Румъния, Гърция, балтийските страни в доста връзки дръпнаха напред, както споделяме в тяхната стопанска система и в цялостното им развиване демонстрира, че този вид взимане на решение има своите негативи и в България би трябвало да го преодолеем ", съобщи министър председателят.

" Единственият положителен метод да се преодолее този метод за взимане на решения е да се стъпи на ясни разбори къде са проблемите - те се базират на научни подходи и решенията да се вземат по този начин, че средствата да се употребяват допустимо най-ефективно ", сподели Денков.

" Това е, което се опитваме да създадем, това е и една от идеите поради които започнаха взаимните дейности на прокуратурата, ПП-ДБ. Надявам се тези старания да съумеят да увлекат и другите парламентарни сили, тъй че в края на краищата България да осъществя този капацитет, който има ", добави министър председателят.

На въпрос дали са подготвени за съдружно съглашение, каквото е предлагането на ГЕРБ или остават твърди на позицията си за декларацията от седем точки, Денков съобщи: " Това, което мога да кажа е, че работата в Министерски съвет върви в много градивен дух, обсъждаме умерено с причини, тъй че по-скоро въпросът е обвързван с реализацията на законодателната стратегия в Народно събрание ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР