Твърденията, че 30-40% от парите за АМ „Хемус“ са се

...
Твърденията, че 30-40% от парите за АМ „Хемус“ са се
Коментари Харесай

Петкова: Твърденията, че пари за „Хемус“ са се насочвали към ГЕРБ, са неверни и недоказуеми

" Твърденията, че 30-40% от парите за Автомагистрала „ Хемус “ са се насочвали към ГЕРБ, са погрешни и недоказуеми. " Това сподели депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова пред " Лице в лице ".

Според нея посредством това се търси мотив да се отклони вниманието от същинските проблеми като цената на газа и българското опазване на здравето.

" Това е риториката на президента Румен Радев, тя е беше предизборна, а в този момент е време за работа ", сподели още Петкова.

По-рано излезе позиция на ГЕРБ, в която излиза наяве, че партията ще даде вътрешния министър Бойко Рашков на съд поради изказванията му, че 30-40% от парите за Автомагистрала „ Хемус “ са се насочвали към ГЕРБ.

Петкова разяснява и мораториума на цените на тока и парното.

„ Ние сме създали това предложение за българските жители да са предпазени, тогава ръководещото болшинство изиска отмора и след това гласоподаваха решението. Между нашето предложение и това, което ръководещото болшинство одобри в следствие има основна разлика. Ние не бяхме поставили краен период на този мораториум, като нашата цел беше да дадем опция на специалистите на държавното управление през това време да работят и да има опция когато и да е, когато са подготвени с съответни ограничения, този мораториум да бъде анулиран “, сподели Петкова.

Относно информацията, че има изтекли данни от контракта с азерския снабдител тя прикани да се проверява от службите ни дали това е по този начин и кой го е направил.

„ Имаме информация от страна на нашите азерски сътрудници за това, че договорът е станал обществено прочут, в него съществуват клаузи, които са комерсиална загадка и те няма по какъв начин да бъдат популяризирани и да са притежание на всички, защото вътре става дума за установяване цената на доставката на природния газ. Това са търговски взаимодействие “, добави Петкова и изясни, че изнасянето на контракта е сериозен проблем, „ тъй като може да докара до искания от страна на нашите сътрудници по контракта “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР