Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще

...
Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще
Коментари Харесай

Шаламанов: България няма да бъде вкарана във война

Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще бъде вкарана във война, е манипулативно и е част от пропагандата на Кремъл в България. Това сподели някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов пред Nova News във връзка изявления на Българска социалистическа партия и „ Възраждане ”. В България част от институциите и партиите се държат като съветски и това е риск за националната сигурност, сподели още той.

„ Няма риск България да бъде вкарана във война, в случай че Русия не вземе решение да извърши терористични актове и саботажи, каквото е догатката за взривяване на " Северен поток ". Както знаем, на наша територия в предишното са взривявани военни обекти и има съмнение, че това са дейности на ГРУ на съветската войска. Така че против това би трябвало да се работи със силите на ДАНС, прокуратурата, специфичните служби, Народното събрание. И се работи в отбрана на ползите, а не посредством снишаване ”, изясни някогашният боен министър.

Той сподели, че е социална загадка, че България е изнесла въоръжение за Украйна тъкмо с подписите на Корнелия Нинова посредством Полша и други страни. ”България е единствената страна в НАТО, която не е предоставила военна помощ. Каквото дават Естония, Литва, Латвия, Полша, Словакия, Хърватска, Румъния, Гърция, Северна Македония, това може да даде и България ”, съобщи Шаламанов.

Той сподели още, че многонационална батальонна бойна група у нас към този момент има и това е регистрирано като огромно достижение на служебното държавно управление. " Тези групи бързо могат да бъдат развити като национални бригади, тъй че по линия на сухопътните войски можем да засилим доста добре отбранителните си качества ", счита Шаламанов. 
 
 

 
 
 
 
ТЕМА преди 5 часа 547 преди 23 часа 3515 преди 1 ден 1468
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР